Lunds universitet, Sektionen Forskning, samverkan, innovation

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Forskning, samverkan och innovation (FSI) har ett övergripande ansvar för att stödja lärare, forskare och ledning på olika nivåer i frågor som rör forskningsfinansiering, nyttiggörande av forskningsresultat, kommersiellt eller på annat sätt, uppdragsutbildning, studentinnovation och samverkan med det omgivande samhället. FSI består av fem avdelningar med totalt över 100 medarbetare: LU Innovation, Forskningsservice, Samverkan, Uppdragsutbildning och Donatorrelationer. FSI leds av en sektionschef och har en viktig strategisk roll för universitetets utveckling lokalt, nationellt och internationellt.

Sektionen Forskning, samverkan och innovation (FSI) har ett övergripande ansvar för att stödja verksamheter och ledning på olika nivåer i frågor som rör forskningsfinansiering, nyttiggörande av forskningsresultat, kommersiellt eller på annat sätt, donatorrelationer, studentinnovation och samverkan med det omgivande samhället. FSI består i nuläget av fyra avdelningar: Forskningsservice, LU Innovation, Samverkan och Donatorrelationer. Vi samlar nu allt stöd till uppdragsutbildning vid Lunds universitet i en ny avdelning.

Lunds universitet gör nu en strategiskt viktig satsning på uppdragsutbildning för att ytterligare stärka och befästa samverkan med näringsliv och offentlig sektor regionalt, nationellt och internationellt. Universitetets uppdragsutbildning fångar upp de behov som finns i samhället i form av kompetensutveckling och vidareutbildning och utformar utbildningar så att näringsliv och offentlig sektor står rustade för nya utmaningar eller stora samhällsförändringar.

FSI har fått samordnings- och utvecklingsansvar för satsningen och kommer att bedriva arbetet i nära samverkan med universitetets lärare och institutioner.

Vi söker därför 2-4 affärsutvecklare med erfarenhet av kompetensutveckling inom områdena ekonomi och/eller teknik, som med utgångspunkt i både näringslivets behov och universitetets kunskapsfront kan utveckla framgångsrika uppdragsutbildningar tillsammans med lärare och forskare.

Arbetsuppgifter

Som affärsutvecklare inom universitetets uppdragsutbildning är din huvudsakliga roll att knyta samman lärarnas kunskapsbank med de kompetensutvecklingsbehov som finns inom näringsliv och offentlig sektor. Du arbetar i nära dialog med fakulteter och institutioner för att identifiera möjliga utvecklingsområden och driver arbetet med att sälja in och matcha utbildningar baserat på kundernas behov. Du är en nyckelperson genom hela processen från behovskartläggning, marknadsföring och införsäljning till kvalitetssäkring av leverans till kund. Din roll ska bidra till att synliggöra Lunds universitets uppdragsutbildning som en viktig aktör i syfte att stärka kunskapsutvecklingen i det omgivande samhället.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning/examen som arbetsgivaren bedömer relevant för anställningen samt god erfarenhet av marknadsföring och tjänsteförsäljning av utbildning inom teknik och/eller ekonomiområdet. Du har god kunskap om kompetensutveckling inom näringslivet, erfarenhet av samverkan, samt ett upparbetat nätverk med företag och/eller offentliga aktörer. Upparbetade internationella kontakter är meriterande. Erfarenheter av och kunskap om nätbaserat lärande är meriterande.

Vi söker dig som är proaktiv, dynamisk och duktig på att skapa relationer. Du är analytisk, ansvarsfull och har förmåga att prioritera när arbetsbelastningen är hög. Du har god förståelse för samhällets och näringslivets behov samt för universitetets organisation, rådande förutsättningar för att bedriva uppdragsutbildning och de kvalitetskrav som ställs på universitetets utbildningar. Du trivs med att arbeta serviceorienterat. Eftersom arbetet omfattar täta kontakter med en mängd olika typer av intressenter krävs mycket god kommunikativ förmåga. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

De första intervjuerna beräknas att genomföras under vecka 33 och 34.

Provanställning kan bli aktuellt.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/2002
Kontakt
  • Jesper Falkheimer, +46 72 728 22 14
  • Michael De Rooy, +46 46 222 12 79
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-06-14
Sista ansökningsdag 2018-08-08

Terug naar vacatures