Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Företagsekonomiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

Företagsekonomiska institutionen i Lund är en av Sveriges ledande miljöer för utbildning och forskning kring det som rör företag och förvaltningars ekonomi. Här bedrivs en aktiv och avancerad forskning inom entreprenörskap, corporate finance, forskningspolitik, marknadsföring, organisation och ledarskap, redovisning och strategi. Institutionen har ca 2 500 studenter och runt 175 verksamma forskare, lärare, doktorander och administrativ personal. Inom området strategi och forskningspolitik finns 17 forskare, lärare och doktorander.

Arbetsuppgifter

Anställningen ska verka inom ett projekt finansierat av Verket för innovationssystem, Vinnova, som avser det samhällsvetenskapliga studiet av centrumsatsningar och deras effekt på universiteten som organisation, forskning och utbildning samt på det omgivande samhälle. Arbetet bygger på såväl kvalitativa som kvantitativa metoder.

Tjänsten är främst inriktad på forskning (90-100%) inom området. Det kan bli aktuellt med tillkommande undervisning vid behov, inom områden som organisation och strategi.

Kvalifikationer

För anställning krävs doktorsexamen i samhällsvetenskapligt ämne med omfattande erfarenheter av studier av vetenskaplig dynamik och organisation. Dokumenterad pedagogisk erfarenhet är en tillkommande merit. För tjänsten är det särskilt meriterande med erfarenhet av forskning kring vetenskaplig och organisatorisk förändring, med användningen av kvalitativa och kvantitativa metoder.

Ansökans utformning och innehåll

Ansökan ska skrivas på engelska och redovisas enligt Ekonomihögskolans anvisningar för sökande till läraranställning.

Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/2167
Kontakt
  • Mats Benner, professor, 046-222 76 20
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-06-13
Sista ansökningsdag 2018-07-03

Terug naar vacatures