Lunds universitet, USV, LUs kultur- och museiverksamheter

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Odeum vilar på traditioner från 1745 då Akademiska kapellet grundades, och är idag Lunds universitets centrum för studentbaserat musicerande, konserter, föreläsningar och utbildning. Föreståndare för Odeum är director musices Patrik Andersson. Odeum tillhör Lunds universitets kultur- och museiverksamheter – LUKOM – tillsammans med Skissernas museum, Historiska muséet och Botaniska trädgården.

HISTORISKA MUSEET vid Lunds universitet hyser Sveriges näst största arkeologiska samlingar. Här finns rika fynd från Skånes sten-, brons-, och järnålder, en stor myntsamling, vetenskaps- och kulturhistoriska föremål, en av landets största samlingar av medeltida kyrklig konst, skulpturer från antiken samt en anatomisk samling.

Historiska museet är för närvarande stängt på grund av ombyggnad. Bland annat byggs utställningarna med kyrklig konst om och ett nytt skyltsystem kommer att installeras i hela byggnaden. Även museets entréplan får ett nytt vindfång, en ny butik och reception samt ett helt nytt pedagogiskt rum. Inför nyöppningen i december 2018 behöver museet under en period förstärka bemanningen i butik och reception. Därför söker nu Historiska museet en visstidsanställd museivärd/receptionist.

Arbetsuppgifter

Som museivärd är du museets ansikte utåt. Du arbetar i museets reception och butik med försäljning av varor. Du bokar visningar, informerar om utställningar och bistår med praktiska lösningar. Till receptionen kommer mejl, frågor och telefonsamtal som du antingen besvarar själv eller vidarebefordrar till museets övriga personal. Till arbetsuppgifterna hör också hantering av lås och larm för utställningar och museibyggnad. 

Du ingår i ett team som arbetar med den utåtriktade verksamheten där du bland annat bokar och bemannar visningar samt planerar och genomför workshops. Du arbetar mot olika besöksgrupper som barn, ungdomar och vuxna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst en kandidatexamen inom historia/arkeologi. Tjänsten kräver att du tidigare har arbetat i reception och med försäljning samt har erfarenhet av utåtriktat arbete mot barn och ungdomar inom museiverksamhet. Du ska även ha erfarenhet av att hålla visningar och genomföra workshops på svenska och engelska för olika målgrupper. Ytterligare språk är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av skolverksamhet och läroplan. Vi ser gärna att du har kunskap och kännedom om Historiska museets samlingar.

Som person är du självständig, noggrann och driven med ett öppet och serviceinriktat sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/3192
Kontakt
  • Sofia Cinthio / Biträdande museichef, +46462227941
  • Lizette Larsson / Enhetsadministratör, +46462229761
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-10-01
Sista ansökningsdag 2018-10-22

Terug naar vacatures