Lunds Tekniska Högskola, Elektro- och informationsteknik

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för elektro- och informationsteknologi vid Lunds universitet, (LTH), är en av de största institutionerna vid fakulteten med cirka 120 anställda. Vi är belägna på LTHs campus i norra Lund, som bedriver forskning och undervisning främst inom elektro- och datorteknik.

Forskargruppen i nanoelektronik vid institutionen bedriver en bred utveckling av material- och komponentteknik för post-CMOS-applikationer. Forskningen fokuserar speciellt på III-V-nanotransistorer med demonstrerad fördelaktig prestanda för högfrekventa applikationer samt förmågan att fungera vid reducerade drivspänningar. Forskningen använder NanoLund-infrastruktur (Lund NanoLab) och kopplar naturligt till karaktäriseringsmöjligheter vid Max-IV. Forskningsmiljön stöds av flera medel från SSF och Vetenskapsrådet har nyligen beviljat ett av de få initiativen vid Lunds universitet inom ramen för NT-forskningsmiljöer "Elektronik utöver kT / q". I nya applikationer börjar gruppen också ta itu med forskningsområden som "Neuromorphic Computing" och kvantteknologi, områden där vi uppskattar att framtida finansiering kommer att bli möjlig. Vi samordnar också H2020-projektet "INSIGHT (Integration av III-V Nanowire Semiconductors för Next Generation High Performance CMOS SOC Technologies)" med välrenommerade europeiska partners. Målet är att möjliggöra en III-V-teknik på en Si-plattform för radar och framtida kommunikationskretsar. För att utnyttja Lunds universitets starka ställning inom forskning, utlyser vi en anställning som forskare för att stärka transfer av teknik.

Arbetsuppgifter
Inom ramen för denna tjänst kommer ett ramverk för komponent- och kretsdesign att vidareutvecklas och implementeras i dedikerad programvara som kan användas för design av större system. Arbetet kommer att ske i samarbete med forskare i nanoelektronik och utföras i nära anslutning med relaterade företag.

Arbetsuppgifterna innefattar bla:

  • Generalisering av komponentmodeller
  • Etablering av simuleringsbibliotek
  • Identifikation av begränsande faktorer i komponentteknologin

Krav för anställningen

  • Avlagd doktorsexamen.
  • Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
  • Dokumenterad erfarenhet av kretsdesign i avancerade Si-teknologi
  • Dokumenterad erfarenhet av komponentsimulering

Meriterande för anställningen

  • Erfarenhet av kommersialisering i tidiga faser

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Villkor
Tidsbegränsad anställning under 6 månader med omfattning 50 %.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska skrivas på engelska och innehålla en mycket kort version av:

  • Meritförteckning/CV inklusive publikationslista.
  • En kort beskrivning av tidigare forskningsarbete och framtida forskningsintressen.
  • Kontaktuppgifter till minst två referenser.
  • Kopia av examensbevis för doktorsexamen samt ev. andra intyg/betyg som du önskar åberopa.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/796
Kontakt
  • Lars-Erik Wernersson, +46462229003
Publicerat 2019-03-06
Sista ansökningsdag 2019-03-20

Tillbaka till lediga jobb