Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Forskargruppen

Forskargruppen för Human Neural Developmental Biology leds av Dr. Agnete Kirkeby och består av både doktorander och postdocs. Verksamheten är lokaliserad på Biomedicinskt centrum i Lund och är en del av Wallenberg Center for Regenerative Medicine. Här kan du läsa mer om vår spännande forskning: https://portal.research.lu.se/portal/en/organisations-researchgroups/human-neural-developmental-biology(c61dbb74-7f1b-4e05-b3d8-c5b116209ede).html#Overview

 https://in.ku.dk/research/agnete-kirkeby/

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi värnar om en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. 

Vi söker härmed en driven projektassistent för arbete med neural transplantation till råttor. Anställningen är en visstidsanställning 100% under 12 månader med önskat tillträdesdatum den 1 mars 2020 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som projektassistent inom forskargruppen ansvarar du tillsammans med gruppledaren för att planera in försök samt att utföra försöken experimentellt. Arbetsuppgifterna omfattar planering och utförelse av forskningsprojekt omhandlande transplantation av humana stamcells-deriverade neurala celler till hjärnan av råttor för utvärdering av cellernas förmåga att integrera i råttans hjärna. Tekniker som kommer att tillämpas innefattar arbeta med råttor (sterotaktisk implantation, injektioner, beteende) samt odling och differentiering av humana stamceller, immunohistokemi, FACS, och qRT-PCR. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Anställningen kommer innefatta regelbundna resor till Köpenhamn (1-2 gångor per månad) för deltagande i möten tillsammans med gruppmedlemer på Köpenhamns Universitet.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

- Master-examen (eller motsvarande) inom biologi, medicin, biomedicin eller molekylärbiolog

- Felasa certifikat för arbeta med försöksdjur

- Dokumenterad erfarenhet inom att arbeta med råttor eller möss

- Minst ett års erfarenhet med att ingå i forskningsprojekt.

- Goda kunskaper i engelska (tal och skrift)

- samarbetsförmåga och kunna ingå i projekt tillsammans med andra gruppmedlemmar

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet från tidigare forskningsprojekt med olika cellbioogiska och molekylörbiologiska tekniker (PCR, kloning, qRT-PCR, immunohistokemi, flow cytometri, proteinkemi)

- Att kandidaten har erfarenhet att planera försök självständigt

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Övrigt

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 200301
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/183
Kontakt
  • Agnete Kirkeby, +46462220555
  • Marina Hultberg, 046-2227761
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-01-17
Sista ansökningsdag 2020-01-31

Tillbaka till lediga jobb