Lunds universitet, LTH, Institutionen för designvetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Projektassistent i Innovationsteknik Lunds Tekniska Högskola (LTH), Institutionen för Designvetenskaper, Innovationsteknik

Bakgrund
Projektet Institutionen för Designvetenskaper, Innovationsteknik, leder sedan slutet av 2019 ett tvåårigt Vinnova-finansierat projekt: Innovation i handeln: ledning, organisering och styrning för långsiktig konkurrenskraft med utgångspunkt i frågan:
Hur kan handelns arbete med ständiga förbättringar, hög effektivitet och korta ledtider kombineras med en högre grad av strategisk och operativ innovationsledning – för att skapa och säkerställa långsiktigt värde och konkurrenskraft?

Utifrån en inledande studie och mot bakgrund av den etablerade kunskapen om innovationsledning fokuseras de fortsatta studierna på denna dualitet mellan det operativa och innovativa och då framförallt utifrån tre centrala områden: för det första hur man organiserar för mer radikal innovation i relation till existerande verksamhet (struktur), för det andra: skillnader i ledning och styrning (metrics) och för det tredje: skillnader i organisatoriskt klimat (kultur). Med detta fokus avser studien inte bara bidra till handelns innovativa förmåga utan även den bredare forskningen om innovation och behoven av ytterligare kunskap kring dessa tre områden – och hur man överbryggar skillnaderna och skapar synergier.

Projektet leds idag av Bitr lektor Innovationsteknik Malin Olander Roese och doktorand Karla Marie Paredes mfl. i nära samarbete med forskare vid KTH och tre medverkande företag inom handeln.

Projektet har både en kvalitativ (intervjuer och observationer) och kvantitativ (enkät) ansats och genomförs i nära samarbete med medverkande företag.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att delta i och bidra till forskningsprojektets olika delar (datainsamling, analys, rapportering, presentation och kommunikation) i samråd med projektledaren och i enlighet med projektets planerade delleveranser. I praktiken innebär det att med engagemang och nyfikenhet ffa bistå i arbetet med:

  • Empiri: medverka vid databearbetning (intervjuer m.m.) och sammanställning
  • Empiri: Ev. genomförande av intervjuer och observationer hos medverkande företag
  • Teori: bidra vid sökning och sammanfattning av relevant litteratur utifrån studiens tre centrala områden vid behov (se ovan)
  • Rapportering och kommunikation: bidra i rapportskrivande, akademiska artiklar och framtagning av presentationer
  • Projektadministration och deltagande vid interna möten

Krav
Vi söker en person som har:

  • Högskoleutbildning på masternivå – med samhällsvetenskaplig eller teknisk inriktning och med tillägg av kurser inom e.g. företagsekonomi, entreprenörskap, innovation och/eller organisation /ledning.
  • Erfarenhet av att arbeta tvärvetenskapligt och tillsammans med näringslivsaktörer
  • Utbildning (kurser) eller arbetserfarenhet inom hållbar utveckling och ffa inom jämställdhet och mångfald
  • Dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska – ffa i skrift.
  • Goda kunskaper i Office (Word, Excel, Powerpoint m.m).

Övriga meriter:

  • Kunskaper i databearbetningssystem som Atlas eller NVivo och referenshanteringssystemet EndNote.
  • Tidigare arbetslivserfarenhet som projekt- eller forskarassistent inom akademin, eller junior konsult/projektassistent inom management, innovation eller undersökning/analys.
  • Erfarenhet av att genomföra intervjuer och/eller enkäter

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Stor hänsyn kommer vidare att tas till:

  • förmåga att tillgodogöra sig, bearbeta och sammanfatta vetenskaplig och annan text på svenska och engelska.
  • God samarbetsförmåga, driv och självständighet

Villkor
Tidsbegränsad anställning, 12 mån, motsvarande 40% av heltid. Tillträde enligt överenskommelse, dock senast den 15 oktober 2020.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningskraven matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev, examensuppsats etc.). Kan du dessutom bifoga alt. hänvisa till en rapport, uppsats el. likn. (på engelska) som du har skrivit är det en fördel.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/2997
Kontakt
  • Malin Olander Roese, bitr universitetslektor, malin.olander_roese@design.lth.se
Publicerat 2020-09-23
Sista ansökningsdag 2020-10-06

Tillbaka till lediga jobb