Lunds universitet, Konstnärliga fakulteten i Malmö, Inter Arts Center

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Inter Arts Center (IAC) utgör en del av Lunds universitet och är en forskningsinfrastruktur som främjar och faciliterar konstnärlig och musikpedagogisk forskning, tvärdisciplinära aktiviteter, samt samverkan med externa parter genom att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler, konstnärlig och teknologisk utrustning, konstnärlig och teknologisk kompetens och rådgivning. IAC arrangerar årligen upp emot 150 publika aktiviteter. IAC bedrivs enligt ett treårigt förordnande, med föreskrifter som beskriver verksamhetens inriktning och ramar.

IAC är en centrumbildning vid Konstnärliga fakulteten och utgör en mötesplats för fakultetens forskning och forskarutbildning med uppdrag att särskilt främja möten mellan fakultetens forskare i ämnesövergripande och tvärdisciplinära sammanhang. Verksamheten drivs i nära samverkan med Konsthögskolan, Teaterhögskolan och Musikhögskolan i Malmö och centret samverkar även med det omgivande kulturlivet samt med forskning lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Arbetsplatsen finns på Berggatan 29 i centrala Malmö. Som verksamhetskoordinator ingår du i en grupp som även innefattar, tekniker, kommunikatör och konstnärliga samordnare.

IAC arbetar utefter Lunds universitets arbetsmiljöpolicy och Konstnärliga fakultetens förhållningspolicy för att utgöra en god arbetsmiljö.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

driva och leda den dagliga verksamheten i samråd med föreståndaren schemalägga och koordinera projekt, möten, evenemang och övriga aktiviteter bistå med administrativ, praktisk och teknisk hjälp i konst- och forskningsprojekt genomföra löpande praktiskt och tekniskt underhåll i den dagliga verksamheten vara tillgänglig för IACs användare och samverkansparter, samt ha överblick över verksamheten i relation till dessa vara inköpsansvarig – planera och förankra inköp med föreståndare och tekniker, samt attestera och kontera fakturor ansvara för system för utlåning av teknisk utrustning och bokning av / tillgång till lokaler med kortsystem i samråd med föreståndaren ansvara för den fysiska arbetsmiljön, tillgänglighet och säkerhet övrig administration som t.ex. fakturahantering, felanmälan, dokumentation, arkivering och inventering bidra till utvecklingen av IAC som forskningsinfrastruktur vid universitet bidra i arbetet med Konstnärliga fakultetens samlokalisering

Då verksamheten är i ett förändringsskede på grund av en ny inrättandeperiod (med start januari 2024), och på grund av fakultetens samlokaliseringsarbete, kan arbetsuppgifterna komma att förändras över tid.

Kvalifikationer

Du ska vara en administrativt och tekniskt kompetent person med professionell erfarenhet av det akademiska konstnärliga fältet. Som verksamhetskoordinator för IAC som forskningsmiljö ansvarar du för planering, arbetsledning, samordning och uppföljning av såväl projekt som daglig verksamhet, samt löpande administrativa och tekniska uppgifter inklusive frågor kring bokningar, inköp, lokaler och säkerhet. Du arbetar nära föreståndaren, som ger riktlinjer och ramar för verksamheten. Arbetet innefattar service till forskande personal och doktorander vid konstnärliga fakulteten, samt koordinering och samverkan med fakultetens institutioner och andra partners.

Krav för anställningen är:
För denna anställning krävs att du är/har:

• dokumenterad erfarenhet som verksamhetskoordinator eller projektledare
• administrativt och tekniskt orienterad
• förståelse för och erfarenhet av att skapa struktur i en dynamisk arbetsmiljö
• erfarenhet av arbete med professionella konstnärer eller konstnärliga forskare, helst inom samtida och experimentella praktiker
• behärskar svenska eller ett annat skandinaviskt språk i tal och skrift
• behärskar engelska i tal och skrift
• behärskar engelska i tal och skrift på god nivå

Meriterande för anställningen är:

• kunskaper inom teknisk och akademisk engelska
• kunskaper inom svenska som myndighetsspråk
• medverkan i konstnärliga projekt, som producent eller tekniker, och är intresserad av ny teknik
• erfarenhet av arbete med konst, forskning eller undervisning inom kulturinstitutioner eller universitet/högskola
• egen konstnärlig utbildning och/eller egen konstnärlig praktik på professionell nivå

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Önskvärda egenskaper är bland annat att du är strukturerad, kommunikativ, ansvarsfull, initiativtagande och relationsbyggande.

Övrigt

Anställning är en tillsvidareanställning med sysselsättningsgrad 80%. För den kandidat som önskar kan möjlighet finnas att periodvis arbeta 100%, utifrån verksamhetens behov.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska/bör även innehålla konstnärlig portfolio/verkförteckning, CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)”

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 27 februari 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/277
Kontakt
  • Linn Broman, +46462221508
  • Hedvig Jalhed, hedvig.jalhed@iac.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-01-26
Sista ansökningsdag 2023-02-09

Tillbaka till lediga jobb