Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskargruppen för klinisk minnesforskning bedriver forskning inom demenssjukdomar. Fokus för vår forskning är att definiera och förstå de biologiska processerna vid Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar. Vi arbetar både med kohorter av patienter och kognitivt friska personer, som genomgår omfattande tester med hjärnavbildning, biokemiska markörer och neuropsykologisk testning, samt djur- och cellbiologiska experiment. Den biträdande forskaren kommer att bli en del av en växande multidisciplinär grupp av neurologiska forskare och kliniska forskare, som arbetar intensivt för att öka kunskapen om Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar. Det långsiktiga målet för vår forskning är att bidra till utvecklingen av nya behandlingsmetoder för neurodegenerativa sjukdomar där effektiva behandlingar fortfarande saknas. Mer information finns här. Forskargruppen leds av professor Oskar Hansson. Anställningen är placerad på BMC i Lund.

Vi värnar om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Den biträdande forskaren kommer primärt att fokusera på tau PET avbildning i Alzheimers sjukdom. Vidare kommer den biträdande forskaren att arbeta med data som förvärvats som en del av den svenska BioFINDER 2-studien (www.biofinder.se). I denna studie genomgår 1 500 personer, som inbegriper hela det kliniska spektrumet av Alzheimers sjukdom (dvs från kognitivt normal till demens) kommer att genomgå longitudinell avancerad hjärnavbildning inklusive 3T och 7T MRI med både strukturella och funktionella sekvenser, liksom amyloid- och tau-PET och olika biomarkörer.  Även andra arbetsuppgifter inom forskargruppen kan förekomma

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Doktorsexamen inom neurovetenskap, psykologi, bioinformatik eller en relaterad disciplin
  • Förmåga att självständigt analysera tau PET data vid Alzheimers sjukdom, inklusive koppling till andra avbildnings- och vätskebaserade biomarkörer
  • Expertis inom statistisk modellering, skript/programmering
  • Utmärkt förmåga att uttrycka dig på engelska, såväl muntligt som skriftligt
  • Hög inre motivation. Som person är du noggrann, men får arbetet gjort i tid. 

Övrigt

Anställningen är en särskild visstidsanställning på 60 % under ett år. Tjänsten ska påbörjas snarast möjligt.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde snarast möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/556
Kontakt
  • Oskar Hansson, forskargruppschef, professor, +46722267745,oskar.hansson@med.lu.se
  • Herbert Floria, 046-2220696,herbert.floria@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-22

Tillbaka till lediga jobb