Medicinska fakulteten, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen 

Arbetet i Glia-Immune Interactions-laboratoriet är centrerat kring glia-lymfatiska (glymfatiska) systemet, vilket är ett rengöringssystem för lösta ämnen och proteiner i hjärnan, och dess roll i CNS-sjukdomar. Störning av systemet vid sjukdom och åldrande kan öka benägenheten för utveckling av neurodegenerativa sjukdomar, eller kan förvärra patologi i neurodegenerativa sjukdomar.

Målet med arbetet i vårt laboratorium är att få en djupare förståelse för det glymfatiska systemet samt dess roll i neurodegenerativa sjukdomar. Labbet använder sig av djurmodeller för sjukdomar och in vivo-avbildningar för att studera det glymfatiska systemet i hälsa och sjukdom. Forskningen är mycket translationell och använder modeller som är relevanta för mänskliga sjukdomar.

Verksamheten är lokaliserad på Biomedicinskt centrum i Lund. Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för samtliga gruppmedlemmar. Gruppen är internationell och tar regelbundet emot gästforskare samt mastersstudenter.

Vi söker nu en laboratorieassitent med önskad start i Augusti eller enligt överenkommelse. Anställningen är en särskild visstid på 12 månader. 

Vi söker härmed en driven person för rollen som laboratorieassistent inom neurovetenskap för forskning på det glymfatiska systemet.  Önskad start i augusti eller enligt överenkommelse. Anställningen är en särskild visstid på 12 månader. Anställningen är på heltid. 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Vi erbjuder träning i relevante tekniker samt möjlighet för att lära sig ytterligare tekniker inkl. state-of-the-art lightsheet mikroskopi.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss | Lunds universitet

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som laboratorieassistent inom forskargruppen ansvarar du för att utföra rutinförsök t.ex. hjärnslicing på vibratom eller mikrotom samt rutinmässiga immuninfärgningar och andra standardtekniker. Under handledning kan annat arbete såsom mikroskopi förekomma. I dina arbetsuppgifter ingår även veckovisa återrapportering till gruppledaren oh kommunnicering med dagliga handledare. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella, exempelvis bildanalys. Du kommer att ingå i ett dynamisk forskningsteam och det finns möjlighet för att bidra till flertals olika pågående projekt och därför också att publicera artiklar.

Kvalifikationer 

Krav för anställningen är:
- Bachleor eller kandidatexamen inom neurovetenskap eller liknande
- Minst 6 månaders laboratorieerfarenhet, helst inom neurovetenskap
-Då forskningsgruppen är internationell är fullgoda kunskaper i engelska ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är bra på att kommunicera med andra gruppmedlemmar samt presentera ditt arbete och dina resultat.

Meriterande för anställningen är:
- Internationell erfarenhet
- Bra förmåga att skriva på engelska
- Erfarenhet av immunhistokemi och immunofluorescens
- Erfarenhet av forskning inom demenssjukdomar eller djurmodeller av demens
- Bra kommunikationsförmåga
-Flexibilitet och villighet att lära sig de tekniker som krävs för jobbet

Övrigt 


Anställningen är visstidsanställning på 12 månader på heltid med tillträde den 1 augusti 2023 eller enligt överenskommelse .

Såhär söker du

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 augusti 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/640
Kontakt
  • Iben Lundgaard, 046-2220000
  • Sofia Sönnerstedt, +46462229876
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb