Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen drivs av att förstå hur vi kan använda den normala utvecklingen av nervsystemet för att förstå starten av cancer. Vi arbetar transdisciplinärt över gränserna mellan utvecklings- och tumörbiologi. Gruppen finns på BMC i Lund och ingår i de strategiska infrastrukturerna Lunds Stamcellscentrum (SCC) och Lunds Universitets Cancercentrum (LUCC).

Vi genomför forskning av högsta kvalitet samtidigt som vi lägger stor vikt vid att ha en stimulerande miljö i labbet. Inom forskargruppen arbetar vi därför kontinuerligt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som biträdande forskare hos oss kommer du bland annat att utföra laborativt arbete, leda projekt och delta i vetenskapliga aktiviteter såsom seminarier och möten. Det laborativa arbetet består till exempelvis av våtlabbsexperiment, praktiskt arbete med kycklingembryon samt dataanalys. Det kommer ges stora möjligheter för att muntligt presentera projektet, söka forskningsanslag, skriva manuskript och publicera resultat.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

 • MSc i cellbiologi eller motsvarande.
 • PhD i biologi och proteomik, eller motsvarande examen från utländskt universitet.
 • Praktisk erfarenhet av arbete med kycklingembryon, kloning, cryosnitt, immunohistokemi, konfokal, proteinkvantifiering, samt odling av cancerceller.
 • Förmågan att samarbeta i team.
 • Att du självständigt kan driva projekt.
 • Dokumenterad erfarenhet av muntlig och skriftlig kommunikation (till exempel genom vetenskapligt publicerade artiklar och presentationer på möten och seminarier).
 • Mycket goda kunskaper inom det engelska språket, i såväl tal som skrift.

Meriterande för anställningen är:

 • Postdoc i annat land än där PhD erhållits.
 • Sökta och erhållna forskningsanslag.
 • Att du är entusiastiskt i ditt arbete.

Övrigt
Anställningen är en särskild visstidsanställning (SÄVA) på heltid under ca 1 år.
Önskat tillträde är den 16 augusti 2023, eller enligt överenskommelse. 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-16, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/883
Kontakt
 • Tom J de Koning - rekryterande chef, 046178320
 • Sara Skogar, personalsamordnare, 046-2224961
 • Sofie Mohlin, Docent och forskargruppsledare, 0462226418
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-19
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Terug naar vacatures