Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Företagshälsovården

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Företagshälsovården vid Lunds universitet kan erbjuda dig ett spännande uppdrag som företagssköterska i en stimulerande och mångkulturell miljö.

Vi är en inbyggd företagshälsovård och en professionell oberoende resurs för universitetets främjande, förebyggande och efterhjälpande arbete. Som inbyggd företagshälsovård har vi en god kunskap om arbetsplatserna och har möjlighet att över tid följa människor och organisationer, se dem växa, lyckas och utvecklas. Universitetets stora bredd och variation när det gäller arbetsmiljöer gör vårt arbete både utmanande och intressant. I vår roll samarbetar vi med och stödjer anställda chefer vid universitetets verksamheter i Lund, Malmö, Helsingborg och Ljungbyhed.

Vårt uppdrag är att arbeta allt ifrån förebyggande med olika arbetsmiljöfrågor på individ-, grupp- och organisatorisk nivå till behandling av arbetsrelaterad ohälsa. Vårt arbetssätt är utåtriktat och konsultativt. En mycket viktig del i vår verksamhet är att skapa och upprätthålla ett väl fungerande samarbete med olika enheter och funktioner både inom och utanför Lunds universitet.

Du ingår internt i ett team bestående av företagsläkare, fysioterapeut/ergonom, arbetsmiljöingenjörer, företagssköterska/rehabiliteringskoordinator, psykolog, sekreterare och administratör. Inom universitetet samarbetar du med bland annat chefer, anställda, personalsamordnare och de fackliga organisationerna.

Arbetsuppgifter

Vi behöver en sjuksköterska som vill arbeta med:  Rådgivning och medicinska bedömningar, hälsokontroller av studenter inför verksamhetsförlagd utbildning, koordinering och insatser av arbetslivsinriktade rehabilitering, lagstadgade medicinska kontroller med tillhörande vaccinationer, utbildning samt arbetsrelaterade hälsofrämjande insatser.

Kvalifikationer

Du som söker är en trygg och självgående svensk legitimerad sjuksköterska. Yrkesrollen och vårt teaminriktade arbete ställer krav på god förmåga att samarbeta och att vara serviceinriktad. Vi vill att du är kommunikativ, kulturellt medveten och lojal.

Universitetets har en komplex organisation, med stor mångfald och en internationell inriktning vilket kräver uthållighet och god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

Meriterande

Meriterande är arbetslivserfarenhet inom företagshälsovård eller liknande, där arbetsuppgifterna innehållit koppling till arbetsmiljö, stressrelaterad problematik och försäkringsmedicin.

Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1600
Kontakt
  • Anne Link, +46462223288
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-08
Sista ansökningsdag 2023-05-26

Tillbaka till lediga jobb