Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Vid forskargruppen Enheten för diabetes och celiaki, Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö, bedrivs forskning inom främst autoimmun diabetes, celiaki och thyreodit, men även andra mindre vanligt förekommande autoimmuna sjukdomar som narkolepsi. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området diabetes och celiaki. Gruppen leds för närvarande av adjungerad professor Daniel Agardh och består av forskande och teknisk personal. Mer information om forskningen hittar du här. Verksamheten är lokaliserad på Clinical Research Center (CRC) i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som expert kommer du att aktivt medverka i institutionens forskning om autoimmuna sjukdomar, särskilt utveckling av nya diagnostiska metoder. Bland arbetsuppgifterna omfattas även att bidra till handledning av doktorander i diabetes och immunologi. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • Professorskompetens inom medicinsk vetenskap
 • Mycket goda kunskaper om och långvarig erfarenhet av utveckling av immunologiska metoder för diagnostik av autoimma sjukdomar.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntlig som skriftlig.
 • Förmåga att vara noggrann och god förmåga att arbeta självständigt
 • God förmåga att samverka med personer inom andra ämnesområden

 

Meriterande för anställningen är:

 • Långvarig erfarenhet av att leda stora forskargrupper i internationell konkurrens

Villkor

Anställningen är en särskild visstidsanställning under 12 månader med omfattning 50 %. Önskat startdatum är den 1 september 2023, eller enligt överenskommelse.

 

Instruktioner för ansökan

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1669
Kontakt
 • Daniel Agardh, forskargruppschef,, daniel.agardh@lu.med.se,040391908
 • Adina Olnert, +4640391904
Facklig företrädare
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Terug naar vacatures