Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten, Kansli S

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Om arbetsplatsen
Kanslistaben vid Samhällsvetenskapliga fakulteten består av 18 medarbetare och vi finns i lokaler på Gamla kirurgen i Paradisområdet i Lund. Vi arbetar med kvalificerat verksamhetsstöd för fakultetsledning och fakultetens institutioner inom utbildning, ledningsstöd, forskning, HR, ekonomi och kommunikation. Vårt arbete präglas av självständighet, högt engagemang och ansvarstagande med ett stort förtroende från ledningen. Vi gillar att utmana oss själva och tänka nytt och har ett ständigt pågående utvecklingsarbete.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Kanslistaben är en hybrid arbetsplats där möjlighet att arbeta på distans upp till 2 dagar i veckan finns. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Tillsammans med kollegor på fakultetens internationella kontor arbetar du huvudsakligen med koordinering av utresande studenter på fakultetens internationella utbytesprogram. Arbetet innebär mycket kontakter med studenter, partneruniversitet, myndigheter och medarbetare vid fakulteten och andra delar av universitet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Handlägga ansökningar, urval och antagning till utbytesstudier
 • Vägleda studenter och förmedla information om möjligheter till utbytesstudier
 • Genomföra informationsmöten
 • Planera och stödja studenterna i praktiska detaljer inför utres
 • Handlägga tillgodoräknanden av utlandsstudier

Kvalifikationer
Krav för anställning:

 • Kandidatexamen med samhällsvetenskaplig inriktning 
 • Aktuell erfarenhet av handläggning av utbytesstudier från universitet och/eller högskola
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Meriterande för anställning:

 • Erfarenhet av liknande arbete inom Lunds universitet

Arbetet är serviceinriktat och präglat av säsongsvariationer där olika arbetsuppgifter ska lösas parallellt, ofta inom snäva tidsramar. Du behöver därför vara uthållig, kunna driva på och strukturera upp ditt eget arbete med bibehållen fokus på god service.

Vårt arbetssätt kräver nära samarbete och ett prestigelöst förhållningssätt. Vi ser att du har en positiv läggning och en vilja till dialog och samarbete. Hänsyn kommer tas till vid hur du genom din erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom kanslistaben samt bidra till dess framtida utveckling.

Övrigt
Anställningen är ett vikariat med omfattningen 100 % med tillträde september 2023 eller enligt överenskommelse till och med 2024-08-14. 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV samt övrigt som du önskar åberopa.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde September enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1812
Kontakt
 • Malou Engberg de Carvalho, +46462227210
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb