Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskargruppen Molekylär Neuromodulering, vid institutionen för Experimentell Medicinsk vetenskap inom Medicinska fakulteten, bedriver idag forskning inom utvecklingen av genbaserade analysmetoder och nya behandlingar för neurodegenerativa sjukdomar och ligger i framkant inom sitt område. Forskargruppen arbetar med avancerad molekylärbiologi, nya sekvenseringsmetoder och maskininlärning/AI. Du kan läsa mer om projektet på vår hemsida Här. Forskargruppen leds av professor Tomas Björklund, är internationell och multidiciplinär. Vi söker nu en driven och erfaren forskare inom avancerad molekylärbiologi, virusproduktion och in vivo studier med erfarenhet inom Alzheimers sjukdom som stöd i projektet. Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer att sätta upp en ny avancerad viral process for att skapa och utvärdera en ny djurmodell för parkinsons sjukdom. Arbetsuppgifterna kommer att inkludera design och produktion av syntetiska AAV-virus, FACS sortering av mogna dopaminceller in vivo, preparering av encellsanalys, anrikning och sekvensering av virala barcodes och post mortem analys. Projektet har som mål att studera tidsförloppet vid Parkinsons sjukdom så du kommer också om utrymme ges att gräva djupare i generering av stora molekylärbiologiska bibliotek för att skapa målsökande AAV virus för att nå specifika celltyper i den vuxna hjärnan.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

-PhD inom avancerade in vivo applikationer av geneditering och viral barcoding eller motsvarande

-Dokumenterad erfarenhet inom encellsanalys med kombinatoriell indexering exempelvis Pars Bio eller SciFi-seq protokoll

-Dokumenterad erfarenhet av arbete med virala vektorer

-Dokumenterad erfarenhet av arbete med bibliotekskloning och produktion

-Dokumenterad erfarenhet av stereotaktiska injektioner

-Dokumenterad erfarenhet av geneditering in vivo med virala vektorer

Meriterande för anställningen är:

- Meriterande är tidigare arbete med FACS sortering av mogna dopaminceller från den vuxna hjärnan

- Meriterande är tidigare arbete med 10X genomics kärnsekvensering på encellsnivå

Övrigt

Anställningen är en visstidsanställning under tre månader på 100 procent med startdatum den 1/10 2023 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 31/12 2023.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.) Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1904
Kontakt
  • Tomas Björklund, +46462226836
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Terug naar vacatures