Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskargruppen Molekylär Neuromodulering, vid institutionen för Experimentell Medicinsk vetenskap inom Medicinska fakulteten, bedriver idag forskning inom utvecklingen av genbaserade analysmetoder och nya behandlingar för neurodegenerativa sjukdomar och ligger i framkant inom sitt område. Forskargruppen arbetar med avancerad molekylärbiologi, nya sekvenseringsmetoder och maskininlärning/AI. Du kan läsa mer om projektet på vår hemsida Här. Forskargruppen leds av professor Tomas Björklund, är internationell och multidiciplinär. Vi söker nu en driven och erfaren biträdande forskare inom avancerad molekylärbiologi, virusproduktion och in vivo studier med erfarenhet inom Alzheimers sjukdom som stöd i projektet. Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer att sätta upp en ny avancerad spatiell sekvenseringsteknik för att kartlägga hjärnans celltyper på encellsnivå. Du kommer också att optimera molekylärbiologiska processer för att framställa stora genbibliotek för sekvenseringen och utveckla processer för att automatisera avbildningen in vivo. I arbetsuppgifterna ingår även att du skall genomföra bioinformatiska analyser i Python med maskininlärning, AI och computer vision för att segmentera celler och klassificera selltyper.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

-PhD inom avancerade spatiell sekvensering och bioinformatik

-Dokumenterad erfarenhet inom bioinformatisk analys av spatiella dataset ex. Spatial Transcriptomics, Visium eller motsvarande

-Dokumenterad erfarenhet av programmering i R och Python

-Dokumenterad erfarenhet av arbete med molekylärbiologiska processer för isoterm amplifiering

-Dokumenterad erfarenhet av in situ gendetektion

Meriterande för anställningen är:

- Meriterande är tidigare arbete automatiserade fluoroscensmikroskop

- Meriterande är tidigare arbete genchip arrayer

Övrigt

Anställningen är en visstidsanställning under tre månader på 100 procent med startdatum den 1/11 2023 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 31/1 2024.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.) Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-11-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1909
Kontakt
  • Tomas Björklund, +46462226836
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Terug naar vacatures