Lunds universitet, Humaniora och teologi, Historiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Beskrivning av arbetsplatsen

SI-PASS (Samverkans-Inlärning / Peer Assisted Study Sessions) är en mycket framgångsrik pedagogisk modell som utvecklades i USA under 1970-talet och har spridits till många lärosäten världen över, bl.a. de flesta lärosätena i Sverige. European Centre for SI-PASS på Lunds universitet är ett av fem centra i världen med ansvar för att informera om, utbilda i och utvärdera SI-PASS, och har helhetsansvar för SI-PASS i Europa.

Som SI-ledare är du även en del av ett världsomspännande nätverk som omfattar ett antal länder (som t.ex. USA, Australien, Sydafrika, Kanada, Storbritannien och Irland), med bl.a. möjlighet att delta i internationella konferenser och events.

Som SI-ledare i Asienstudier är du anställd som amanuens på Centrum för Öst- och Sydöstasienstudier och får din SI-ledarutbildning från European Centre for SI-PASS.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med såväl lärare som ansvariga för SI-programmet på din avdelning, samt med andra SI-ledare, både inom och utanför samma ämne.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Att vara anställd som SI-ledare ger dig ledarskapserfarenhet och en attraktiv ledarskapsutbildning. Genom SI-ledarskapet får du fördjupade ämneskunskaper och pedagogisk erfarenhet, samt värdefulla professionella kontakter med såväl institutionen/fakulteten som andra SI-ledare och studentgruppen.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som SI-ledare kommer du att regelbundet (i genomsnitt 2 gånger / månad) ordna möten där du leder studentgrupper i ditt ämne enligt gängse SI-metodik. Syftet med SI-passen är att studentgruppen ska diskutera ämnets begrepp och frågeställningar och tillsammans komma fram till svar och lösningar. Studenterna lär sig att se varandra som lärresurser och tränas i kollaborativt lärande.

SI-ledaren har som uppgift att leda studenterna och strukturera SI-passen så att dessa fungerar optimalt. SI-ledaren ska inte undervisa eller presentera något nytt stoff, utan gruppen ska tillsammans bearbeta kursinnehållet som redan presenterats av lärarna. SI-ledaren agerar som stöd och bollplank i denna process.

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar mer specifikt:

 • i genomsnitt 2 gånger / månad förbereda och leda ett SI-pass i det aktuella ämnet, efter genomgången SI-ledarutbildning
 • registrera och rapportera närvaro efter varje SI-pass
 • skriva en reflektiv rapport efter varje SI-pass
 • schemalägga din egna SI-pass och i övrigt bistå med SI-administration
 • delta i SI-handledning när denna erbjuds
 • även andra arbetsuppgifter kan förekomma

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får ej vara uttagen.

Krav för anställningen är:

 • du ska vara antagen till masterprogrammet i Asienstudier på Lunds universitet
 • du ska ha deltagit i SI-pass som student
 • du ska ligga i fas med dina studier
 • du ska relativt nyligen ha läst och blivit godkänd på kursen den aktuella kursen, eller motsvarande
 • du ska vara ansvarstagande, flexibel och beredd att anpassa dig till studentgruppens behov
 • du ska ha goda kunskaper i engelska

Krav för att vara SI-ledare är dessutom genomgången SI-ledarutbildning. Denna erbjuds för blivande SI-ledare i början på varje termin. Du kan alltså söka tjänsten utan att ha genomgått SI-ledarutbildning. Utöver detta läggs mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande för anställningen är:

 • du har mycket goda resultat i den relevanta utbildningen
 • du har ledarskapserfarenhet (inom t.ex. idrott, scoutrörelsen osv.)
 • du har lätt för att samarbeta med andra
 • du kan arbeta självständigt
 • du blivit rekommenderad av en lärare eller av din SI-ledare
 • du är intresserad av pedagogik, gruppdynamik och ledarskap

Övrigt  

Anställningen är tidsbegränsad till perioden 2023-09-01 - 2024-01-14, och avser normalt omfattning 5%. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av att vara SI-ledare och på vilket sätt du är lämplig för detta uppdrag. Bifoga utdrag från LADOK som visar att du är i fas med studierna och godkänd på kursen som du vill vara SI-ledare på (eller har motsvarande kvalifikationer enligt ovan). Ange tydligt i din ansökan i vilket kurs / vilka kurser du vill bli SI-ledare! Ansökan bör även innehålla en skriftlig personlig reflektion om SI och dess betydelse för studenterna (max 100 ord). De högst rankade sökande kommer att bli kallade till intervju.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 5
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1954
Kontakt
 • Niklas Erben Johansson, vik SI-samordnare, https://www.ht.lu.se/kontakt/anstallda/
 • Paul O´Shea, SI-metodhandläggare, https://www.ht.lu.se/kontakt/anstallda/
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Terug naar vacatures