Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Vid forskargruppen för bröstcancer-genetik arbetar vi med att förstå den genetiska grunden för bröstcancer. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området familjär bröstcancer, med fokus på den genetiska och biologiska konsekvensen av genvarianter som kan kopplas till ärftlig risk för cancer. I verksamheten ingår kliniknära forskning och genetiska analyser med fokus på ärftliga, prognostiska och prediktiva markörer för bröstcancer. Bioinformatiska analyser, LIMS-utveckling, programmering, datasäkerhet och IT-service utgör en viktig del av verksamheten. Forskargruppen består av forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Medicon Village i Lund. Forskargruppen söker nu en erfaren systemutvecklare för en tidsbegränsad anställning på deltid.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter
Vi använder ett LIMS-system från LabWare anpassat till våra interna behov. Det sker en kontinuerlig utveckling samt arbete att ackreditera systemet. Vi söker nu en erfaren systemutvecklare för fortsatt utveckling samt kompetensöverföring till övrig personal.

I arbetsuppgifterna ingår:

 • Utveckling av LIMS-systemet.
 • Uppsättning av automatiserad validering av utvecklade funktioner av LIMS-systemet.
 • Dokumentering av befintliga funktioner för ackreditering.
 • Dokumentering av valideringsfunktioner för ackreditering.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • Minimum kandidatexamen i relevant fält.
 • Minst fem års erfarenhet av relationsdatabaser.
 • Erfarenhet av LIMS-system och SQL.
 • Dokumenterad förmåga att arbeta självständigt och i samarbete med andra för utveckling och underhåll av LIMS-system.

Meriterande för anställningen är:

 • Träning eller kurser i relevanta områden - exempelvis i relevanta LIMS-system eller programmeringsspråk.
 • Erfarenhet av Postgres.
 • Erfarenhet av LIMS Basic samt supportstrukturer runt LIMS-system - exempelvis hantering av externa filer.
 • Tidigare erfarenhet av Borgen – vårt LIMS-system.

Stor vikt kommer att läggas vid den samlade kompetensen och personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningen med omfattning av 40% av heltid under perioden 2023-07-01—2023-09-30 är tidsbegränsad enligt Särskild visstidsanställning (SÄVA).


Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-07-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1982
Kontakt
 • Cecilia Hegardt, forskargruppschef, +46462220845
 • Anne Vähäniemi, personalsamordnare, +46462228758
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb