Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen 
Forskargruppen för Stamceller och stamcellsreglering vid Institutionen för laboratoriemedicin inom Medicinska fakulteten bedriver för närvarande ett forskningsprojekt inom lungbiologi med fokus på epitelstamceller och lungcancer. Du kan läsa mer om vår forskning här. 

Forskargruppen leds av docent Mattias Magnusson och är placerad vid Biomedicinskt centrum i Lund (BMC). Som arbetsplats värnarvi en positiv arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer till varandra.

Vi erbjuder 
Lunds universitet är en myndighet, vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och privatliv. Läs mer på universitetets hemsida om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Forskningsuppdraget består i att du under ledning av en senior forskare kommer ansvara för cellodling i laboratoriet. Arbetsuppgifterna inkluderar också small molecule screening, Air liquid interphase culture (ALI), organoid cultures och immunhistokemi.

Kvalifikationer
Kraven för tjänsten är:

 • Masterexamen (eller behörig) i biomedicin
 • Erfarenhet av cellodling av följande cellinjer SK-MES-1, NCI-520, B1203L
 • Erfarenhet av cellodling av human basal celler
 • Erfarenhet av Air liquid interphase culture
 • Erfarenhet inom immunhistokemi
 • Erfarenhet av 3D culture (Organoids eller liknande)

Meriterande för anställningen är:

 • Dokumenterad erfarenhet i lungforskning
 • Att vara självgående
 • Att ha stor samarbetsförmåga

Övrigt
Anställningen är en visstidsanställning på heltid (100%) med start 14 augusti 2023, eller enligt överenskommelse, och är tidsbegränsad till den 31 december 2023.

Så här söker du
Du söker tjänsten via Högskolans rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev som beskriver hur du uppfyller behörighetskraven och varför du är intresserad av tjänsten. Ansökan ska även innehålla ett CV med en allmän beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av din masterexamen och alla andra dokument som du vill uppmärksamma (kopior av
betygsutskrifter, uppgifter om referenter, rekommendationsbrev, et c.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2018
Kontakt
 • Mattias Magnusson, rekryterande chef, +46462221446
 • Emelie Falck, personalsamordnare, 046-2221549
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-13

Terug naar vacatures