Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Medicinska institutionskansliet vid Medicinska fakulteten ger administrativ service åt de två medicinska institutionerna, placerade i Malmö; Kliniska vetenskaper, Malmö (IKVM) och Translationell medicin (ITM). Verksamheterna bedriver världsframstående forskning som spänner över ett brett fält – från molekylärmedicin till ett folkhälsoperspektiv, samt epidemiologi, cancer och hälsovetenskap, för att nämna några. Inom institutionerna bedrivs även utbildning, framför allt läkarutbildningens sista terminer och inom folkhälsovetenskap. Verksamheterna har ett nära samarbete med sjukvården och Region Skåne och finns placerade på Clinical Research Center (CRC) och Wallenberglaboratoriet i Malmö.

Som HR-partner ingår du i institutionernas administrativa kansli, som ansvarar för det administrativa stödet till verksamheten samt till institutionernas prefekter. Kansliet är placerat på Clinical Research Center (CRC) i Malmö och består idag av 15 personer, vilka jobbar inom ekonomi, HR, administration och kommunikation och leds av en administrativ chef.

Vi söker nu en HR-partner för en tillsvidareanställning, heltid, med önskat startdatum den 14 augusti, eller enligt överenskommelse.

Vid Medicinska institutionskansliet i Malmö har vi en öppen och välkomnande arbetsmiljö där vi alla tillsammans bidrar till verksamhetens bästa.

 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal och möjlighet till distansarbete som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som HR-partner vid Lunds universitet är ditt huvudsakliga ansvar att vägleda chefer i HR-frågor kopplat till deras chefsuppdrag som arbetsgivare, ledare och verksamhetsansvarig genom att

 • utveckla ett förtroendegivande och lösningsorienterat partnerskap gentemot verksamheten, samt leverera ett professionellt och enhetligt stöd med kvalitet
 • vara en verksamhetsnära och vägledande partner i HR-processer, till chefer och ledningsgrupp inom berörd verksamhet
 • aktivt bidra med HR-kompetens i förändringsarbete och i dialog med chefer för att verksamheten ska bli så framgångsrik som möjligt.

Som HR-partner arbetar du brett och med HR inom exempelvis områdena rekrytering, introduktion, kompetensförsörjning, lag och avtal, rehabilitering och arbetsmiljö. Du arbetar självständigt med arbetsrätten som bas i stödet till verksamhetens chefer, samt utifrån riktlinjer och praxis vid universitetet.

Utöver generalistrollen kan du ha ett fokusområde, där du inom ramen för fokusområdet förväntas stötta kollegor och omvärldsbevaka både inom och utanför universitetet.

Som HR-partner samverkar du regelbundet med verksamhetens HR-administratörer och arbetsmiljösamordnare.

 

Vår vision för HR vid Lunds universitet

Vår vision för HR vid universitetet är att HR-arbetet leds och drivs utifrån ett universitetsgemensamt perspektiv. I samverkan med kollegor i universitetets HR-organisation utvecklar och implementerar du gemensamma processer och rutiner inom HR-området. Detta förutsätter ett aktivt deltagande i nätverk och olika grupperingar inom universitetet.

 

Vår statliga värdegrund

Den statliga värdegrunden är en utgångspunkt för din yrkesroll och du verkar för en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i alla relationer. Läs mer på universitetets webbplats, Att vara statligt anställd.

 

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • En akademisk utbildning inom HR-området eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Mångårig erfarenhet av verksamhetsnära, kvalificerat HR-arbete i en generalistroll inom olika sorters verksamheter
 • Erfarenhet av att självständigt driva, implementera och följa upp HR-processer samt hantera komplexa personal- och organisationsfrågor
 • Erfarenhet av att stötta chefer på alla nivåer i olika typer av frågor
 • Erfarenhet av att jobba med arbetsrättsliga frågor
 • Hög förmåga att kunna skapa, behålla och vårda goda relationer
 • Mycket god kommunikationsförmåga, både verbalt och skriftligt
 • Stabilitet och hög personlig mognad
 • Ett analytiskt och problemlösande förhållningssätt med god samarbetsförmåga
 • God verbal och skriftlig förmåga i såväl svenska som engelska.
 • Erfarenhet av kvalificerat arbete med SAM

 

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av internationella organisationer/verksamheter
 • Erfarenhet av att snabbt kunna ta del av HR-processer, gärna genom erfarenhet av konsult- och/eller projektanställning

 

Övrigt

Anställningen är tillsvidare på heltid med önskat tillträdesdatum 14 augusti, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Så här söker du

Anställningen söka via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa.
 

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 14 augusti, eller enl överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2056
Kontakt
 • Katarina Westrin Sjöberg, adm chef, +4640391050
 • Sara Tvermoes, personalsamordnare, +4640391054
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Terug naar vacatures