Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, LU Service

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Verksamhet i förändring

LU Service har påbörjat ett förändringsarbete för att bättre kunna möta våra beställares behov av service. Du kommer att bli en viktig del i denna förändring genom att driva och förklara den för såväl medarbetare som kunder.

Förändringen görs för att LU Service ska

 • bli en mer heltäckande FM-organisation som kan arbeta flexiblare för att möta kundernas behov av mer komplexa tjänster genom att samordna dem
 • bli flexiblare och mer kompetent i såväl ledarskap som i drift
 • öka den digitala kompetensen och implementera digitala verktyg i verksamheten
 • öka engagemanget hos medarbetarna för att de ska bli självdrivande, vara med att utveckla verksamheten och känna sitt värde
 • öka samarbetet mellan vaktmästare och lokalvårdare i syfte att behovsanpassa och effektivisera serviceleveransen.

Rollen som chef och ledare

Vi söker en gruppchef som vågar, vill och kan leda, tänka nytt och samarbeta. I samarbetet med dina gruppchefskollegor är du tydlig med vem du är och vad du tänker; ert samarbete är avgörande för att verksamheten ska fungera. Vi värdesätter gemenskap och vet hur viktigt det är att trivas och ha roligt på jobbet. Du kommer att ingå i en grupp om åtta gruppchefer som tillsammans leder och planerar arbetet för drygt 200 medarbetare.

För att lyckas i rollen har du flera års erfarenhet av arbete som chef och vet vad det innebär att vara arbetsgivare, ledare och verksamhetsansvarig. Du har erfarenhet av att arbeta aktivt med att skapa en god arbetsmiljö för dina medarbetare, dina kollegor och dig själv.

Inom LU Service finns ett verksamhetsstöd som hjälper till i frågor gällande HR, projektledning, ekonomi, arbetsmiljö och kommunikation.

Läs mer om chefsrollen på Lunds universitet.

Rollen som kundansvarig

Utöver ansvaret att leda och fördela arbetet för dina medarbetare har du också ansvar för att bygga professionella relationer med våra kunder. I detta arbete ingår bland annat att göra behovsanalyser, att förändra arbetssätt, att ställa krav och att såväl paketera som presentera servicelösningar. I denna roll är du aldrig ensam; du kommer att ha mycket hjälp från dina chefskollegor och från stödfunktionerna. Vi gör det tillsammans.

Du

Du är prestigelös, självgående och är mer generalist än specialist. Du tar egna initiativ, samlar information, är nyfiken och kreativ; du vågar tänka nytt, frågar en kollega om du inte vet och är inte rädd för att göra fel. Du samlar de kompetenser du behöver för att lösa ett problem och driver utvecklingen framåt. Du är ödmjuk inför det faktum att du inte alltid vet bäst, eller ibland alls, och att ditt arbete kräver prestigelöst samarbete och kommunikation för bästa resultat.

Du tycker om att arbeta med människor och grupper, att skapa relationer, att utveckla verksamhet och arbetssätt samt att få människor att arbeta åt samma håll. Vi behöver en erfaren, modig ledare som leder med tillit och kan hantera konflikter samt ta tuffa beslut när det behövs. Du ska också kunna motivera och involvera medarbetare i såväl utveckling som i den dagliga driften.

Du är tydlig i din kommunikation och säkerställer att dina budskap når fram och att du blir förstådd. LU Service är en mångkulturell arbetsplats och det är viktigt att du kan anpassa din kommunikation till olika mottagare.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten skall du:

 • ha högskoleutbildning inom relevant område eller eftergymnasial utbildning/långvarig erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig och passande för uppdraget
 • ha dokumenterad, flerårig arbetslivserfarenhet i rollen som arbetsgivare, ledare och verksamhetsansvarig
 • ha erfarenhet av att, som chef, arbeta aktivt med att förbättra arbetsmiljön
 • ha mycket god kommunikativ förmåga
 • vara van att arbeta med digitala verktyg, såsom t.ex. Officepaketet och Teams
 • ha B-körkort.

Det är meriterande om du har:

 • dokumenterad erfarenhet av ledning inom Facility Management
 • dokumenterad erfarenhet av relationsbyggande med kund
 • genomgått ledarskapsutbildning.

 

Övrigt

Anställningen är en tillsvidaretjänst med önskat startdatum 1 oktober 2023 eller enligt överenskommelse. Observera att första intervjuomgången kommer att hållas digitalt, under vecka 27, och att uppföljande intervjuer kommer att hållas under vecka 33.

Provanställning kan komma att bli aktuell.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla CV samt personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)”

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2091
Kontakt
 • Mikael Olofsson, mikael.olofsson@service.lu.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-28

Tillbaka till lediga jobb