Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss.

 

Jobbeskrivning

Vi söker en engagerad bibliotekarie till Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, Campus Helsingborg, för undervisning i informationskompetens på högskolenivå samt arbete med forskningsstöd. Bibliotekets undervisningsformer utvecklas fortlöpande med inriktning på studentaktivt lärande och vi har ett utforskande och reflekterande förhållningssätt till uppdraget. Du arbetar i dynamiska team där det förs en pågående dialog om pedagogiska metoder. Det sker även ett löpande erfarenhetsutbyte mellan dig och dina kollegor om bibliotekets stöd till forskare och forskning. Dina idéer och ditt engagemang i de utvecklingsprocesserna är välkomna!


Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att planera och genomföra undervisning i informationskompetens på Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, Campus Helsingborgs utbildningar samt att, i samarbete med kollegor på Sambib, ge stöd till forskare på Campus Helsingborg och Samhällsvetenskapliga fakulteten. 

Arbetsbelastningen varierar över terminerna och det är viktigt att du har förmåga att planera ditt arbete med god framförhållning. Du trivs både med att arbeta självständigt och i utvecklingsinriktade samarbeten tillsammans med kollegor. Då det är en mindre arbetsplats med få kollegor så är det viktigt att du ska vara flexibel och ha god samarbetsförmåga.

Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder utbildningar och bedriver forskning både på svenska och engelska och du måste därför känna dig bekväm med att undervisa och kommunicera på båda språken. I anställningen ingår även tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk och du ska ha en välutvecklad servicekänsla. Andra arbetsuppgifter kan tillkomma.

 

Kvalifikationer

Krav

 • Examen i biblioteks- och informationsvetenskap
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av undervisning i informationshantering i en akademisk kontext

 

Önskvärda kvalifikationer

 • Erfarenhet av pedagogiskt arbete i digitala lärmiljöer
 • Erfarenhet av arbete med forskningsstöd
 • Erfarenhet av lärplattformen Canvas 
 • Erfarenhet av undervisning inom anställningens ämnesområden för utbildning

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

 • Anställningen är placerad vid Campus Helsingborg.
 • Anställningen har tillträde 2023-10-01 eller enligt överenskommelse.
 • Anställningen avser heltid.
 • Intervjuerna beräknas äga rum i vecka 34-36. 
 • Provanställning i 6 månader tillämpas.

 

Ansökan

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2097
Kontakt
 • Adam Turic, +46462220722
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tillbaka till lediga jobb