Lunds universitet, LTH, Institutionen för bygg- och miljöteknologi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Institutionen för Bygg- och miljöteknologi bedriver undervisning och forskning inom flera områden genom avdelningarna: Byggproduktion, Byggnadsfysik, Byggnadsmaterial, Konstruktionsteknik, Installationsteknik, Teknisk vattenresurslära, Brandteknik, Riskhantering och samhällssäkerhet samt Energi och ByggnadsDesign. Vi söker en ekonomiadministratör som kommer att arbeta för flera av avdelningarna på institutionen men som kommer att ha sin huvudsakliga placering vid avdelningen för Installationsteknik.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Det ekonomiadministrativa arbetet innebär bland annat att du bidrar med stöd och underlag till den ekonomiska planeringen och uppföljningen på flera av institutionens avdelningar. I denna roll arbetar du med bokföring, samt assisterar vid bokslut/budgetarbete, fakturering och fakturagranskning, support och granskning av reseräkningar, ekonomisk redovisning av projekt samt projektadministration. Du kommer även att arbeta med institutionens nya profilområde Cirkulär byggindustri.

I tjänsten förekommer det även andra administrativa arbetsuppgifter som inköp, diarieföring samt övrig service i den löpande verksamheten  

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på noggrannhet, planeringsförmåga och förmåga att hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Arbetet sker i samarbete med institutionens ekonomer, övriga administratörer, lärare och forskare.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • Gymnasieutbildning inom ekonomi eller inriktning som arbetsgivaren bedömer som motsvarande
 • Praktisk erfarenhet av ekonomiarbete
 • Erfarenhet av ekonomisystemen Raindance/Lupin eller likvärdiga system
 • God datorvana (Officepaketet) och van användare av Excel
 • Mycket god svenska i såväl tal som skrift
 • God engelska i såväl tal som skrift.

Du är noggrann i ditt arbete, har förmåga att planera och strukturera ditt arbete samt kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt.

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av administration med EU projekt och ekonomihantering inom statlig verksamhet, främst universitet och högskola.
 • Erfarenhet av att planera och delta i projekt

Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen/institutionen. Stor vikt läggs vid personliga förmågor och egenskaper såsom social kompetens och flexibilitet.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning på 100 %. Tillträde enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc)”.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/803
Kontakt
 • Dennis Johansson, +46462227260
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-04-16

Tillbaka till lediga jobb