Lunds universitet, LTH, Institutionen för arkitektur och byggd miljö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Som ekonom vid Institutionen för arkitektur och byggd miljö kommer du att ingå i institutionens gemensamma kansli, en grupp med 8 medarbetare som leds av en administrativ chef. Gruppen utgör en gemensam resurs för hela institutionen med syfte att ge administrativt stöd till institutionens prefekt och övriga medarbetare.
 
Institutionen för arkitektur och byggd miljö bedriver undervisning och forskning om gestaltning, planering och produktion av byggda miljöer. Innehållsmässigt spänner institutionen över ett brett område inom ämnena arkitektur, form och design; arkitektur och kultur; boende och bostadsutveckling; miljöpsykologi samt urban design och urbanism. Institutionen medverkar i drygt hundra kurser på grundutbildnings- och forskarnivå, och ansvarar för huvuddelen av undervisningen inom Arkitektskolan med det femåriga Arkitektprogrammet samt tre internationella mastersprogram. Institutionen ger också undervisning vid Industridesignskolan, samt vid Campus Helsingborg och har flera fristående kurser.
 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. 
Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.


Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I din roll som ekonom vid Institutionen för arkitektur och byggd miljö är dina huvudsakliga arbetsuppgifter projektredovisning av externa forskningsprojekt, bl a EU-projekt, upprätta avtal/överenskommelser med projektpartners, att bistå lärare och forskare med budgetar i samband med ansökningar, medverka vid revisioner, samt löpande ekonomiarbete såsom fakturering/rekvirering, uppföljning/avstämning och bokföring. Vidare består tjänsten till en del av HR-administration, bl a registrering av timavlönad personal med vidhängande diarieföring, medverkan i rekryteringsprocesser, kontering av medarbetares löner etc.
 
Du stödjer, informerar och samverkar med institutionens ledning, kansli och medarbetare i ekonomi- och personalfrågor. Du arbetar nära främst institutionens andra ekonom samt övriga medarbetare på institutionens kansli. Vid LTH/LU finns aktiva nätverk inom ekonomi och HR som anordnar informationsträffar och utbildningar där du får möjlighet till kompetensutveckling och utbyte med kollegor utanför institutionen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete och har förmåga att arbeta strukturerat samt självgående och ta egna initiativ. Du har fallenhet för detaljerat analysarbete, men även förmågan att se helhetsbilden. Du är noggrann och ansvarstagande. Vidare har du också en god samarbetsförmåga och tycker att det är en självklarhet att ge god service. Vi arbetar flexibelt vid institutionen och anställningens innehåll kan förändras över tid och i enlighet med verksamhetens behov.

Krav för anställningen är:

 • Ekonomie kandidatexamen eller annan examen som uppfyller kraven för ekonomie kandidatexamen
 • Minst 3 års yrkeserfarenhet som controller/redovisningsekonom
 • Goda kunskaper i MS Office, särskilt i Excel
 • God systemvana från ekonomistyrningssystem
 • God kommunikativ förmåga, när du förklarar ekonomiska resultat både i rapportform och i muntliga presentationer
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av redovisning av externfinansierade projekt, särskilt EU-projekt
 • Erfarenhet av att arbeta med ekonomifrågor inom offentlig sektor och/eller annan större organisation.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen.


Övrigt

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent med tillträde 1 september 2024 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.


Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc)”.
 
Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1709
Kontakt
 • Katarina Lans, +46702223470,katarina.lans@abm.lth.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb