Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen för målinriktade behandlingar av leukemi är placerad vid Avdelningen för klinisk genetik vid Institutionen för laboratoriemedicin och leds av universitetslektor Marcus Järås. Vår forskning fokuserar huvudsakligen på genetiska skador i benmärgens blodstamceller vilka kan ge upphov till akut myeloisk leukemi (AML), en typ av blodcancer förknippad med låg överlevnad. Vår forskning syftar till att utveckla nya målinriktade behandlingar som angriper leukemi-stamcellerna i AML. Läs mer om vår forskning här.

Vi söker nu en mycket driven och teamorienterad forskningsingenjör som är intresserad av att ingå i våra pågående forskningsprojekt. Som arbetsplats värnar vi om en positiv arbetsmiljö med respekt och hänsyn i våra relationer med varandra.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balansmellan arbete och fritid.Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Forskningsingenjören kommer huvudsakligen arbeta med att studera genen CD71 samt in vitro modeller av leukemistamceller, järnrelaterade metoder, lentivirala vektorer, molekylärbiologiska analyser och cellodlingar.

Kravprofil

  • Magisterexamen i ett för arbetet relevant ämne
  • Erfarenhet av att arbeta med proteinet CD71
  • Erfarenhet av cancerforskning
  • Erfarenhet av leukemistamceller
  • Erfarenhet av järnrelaterade metoder
  • Molekylärbiologisk erfarenhet
  • Utmärkta referenser från tidigare arbetsgivare
  • Erfarenhet av cellodlingar
  • Erfarenhet av avancerad flödescytometri

Meriterande för anställningen är:

  • Arbete med lentivirala vektorer

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Särskild vikt kommer läggas vid initiativkraft och kommunikationsförmåga.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid (100%) med start 2024-07-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning i 6 månader kan komma att bli aktuell.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad avanställningen. Ansökan ska även innehålla CV, en generell beskrivning avtidigare forskningsarbete, kopia av examensbevis samt övrigt som du önskar åberopa (betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-07-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1832
Kontakt
  • Marcus Järås, rekryterande chef, 046-2220000
  • Emelie Falck, HR-partner, 046-2220000
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb