Lunds universitet, LTH, Institutionen för energivetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Vid institutionen för Energivetenskaper ges ett flertal kurser som ingår i energispecialiseringen för studenter som går programmen E, F, M och W. Vi söker nu en amanuens som kan hjälpa till i kursen Biomassaomvandling MVKP36 (tidigare MVKP35). Kursen syftar till att ge fördjupad kunskap om viktiga fysikaliska och kemiska processer involverade i omvandlingen av biomassa till olika former av bioenergi, att studera biomassaomvandlingsvägar och att studera olika omvandlingsteknologier. Eleverna måste lämna in 4 läxor och 2 projekt. Vi söker två assistenter för att betygsätta dessa läxor och projekt och ge feedback till eleverna om det är fel i deras rapporter. Kursen är över två läsperioder läsperiod 1 och 2. Assistentrollen börjar från början av oktober.

Arbetsuppgifter

Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

 • Betygsätt läxor 
 • Betyg Projektrapport 
 • Skriver feedback om det finns fel i rapporten

Kvalifikationer

Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är: 

 • att studenten är antagen till civilingenjörsutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Goda kunskaper och praxis inom området bioenergi och biomassaomvandling 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Personliga egenskaper som krävs är samarbete och självständighet. 

Meriterande för tjänsten är: 

 • Goda kunskaper och praxis inom området bioenergi och biomassaomvandling 
 • Avklarade kursen MVKP36 (tidigare MVKP35) är meriterande.
 • Tidigare undervisningserfarenhet är meriterande.

Vi erbjuder 

Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.
Med en anställning som amanuens kan du som student förena studier med att arbeta och komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet.

Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss

Övrigt 

Anställningen är tidsbegränsad under perioden 1 oktober 2024 till 19 januari 2025 och avser omfattning 12%.  

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.). 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 12%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1896
Kontakt
 • Hesameddin Fatehi, Universitetslektor, +46462224300
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb