Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Medicinska fakultetens kansli

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Medicinska fakultetens kansli är en spännande och allsidig arbetsplats. Kansliet står för en samlad expertis i frågor som rör utbildning, ekonomi, internationalisering, kommunikation, ledningsstöd och HR-frågor. Kansliet strävar efter att vara en professionell och attraktiv arbetsplats, med en god arbetsmiljö i fokus.

Kravprofil

Den vi söker kommer att ingå i ett studievägledarteam på 6 personer som tillhör utbildningsavdelningen på Medicinska fakultetens kansli. Du kommer huvudsakligen att vägleda studenter på mastersnivå, vilket innebär specialistsjuksköterskor och mastersstudenter på ett av våra internationella program. En del vägledning kommer att ske på engelska. Någon dag i veckan kan det bli aktuellt att arbeta vid en av fakultetens institutioner i Malmö. I tjänsten ingår också en del administration såsom handläggning examensbevis och reservantagning.

Arbetsuppgifter

Studievägledarens främsta arbetsuppgifter är att: verka för att studenter fullföljer sin utbildning; uppmärksamma och stödja studenter med särskilda behov; bevaka studenternas rättigheter; ansvara för uppföljning av studenternas studieresultat; vara föredragande i studiesociala kommittéer; verka för att presumtiva studenter får kunskap om fakultetens utbildningar. Även andra administrativa arbetsuppgifter förekommer.

Se även Studievägledningens riktlinjer på http://www.med.lu.se/utbildning/studievaegledning

Kvalifikationer

Du ska ha en högskoleutbildning om minst 180 poäng, gärna inom medicin/vårdområdet eller genomgått studievägledarutbildning och ha vägledningserfarenhet.

Mycket goda kunskaper i engelska är nödvändigt då en del av studenterna är engelskspråkiga. Du bör även: ha datorvana (vi arbetar med Officepaketet samt dokumentationssystemet Ladok); vara drivande, framåt och initiativrik; ha hög integritet och kunna hantera en varierande bredd av arbetsuppgifter; kunna arbeta självständigt såväl ensam som i grupp.

Erfarenhet av studievägledning inom högskolan och erfarenhet av arbete med internationella studenter är meriterande.Det är också en fördel om du är förtrogen med administrativa system som till exempel LADOK och NyA. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och förmåga att knyta kontakter med studenter och anställda

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1336
Kontakt
  • Anna Arstam, +46462220452
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-05-07
Sista ansökningsdag 2018-05-21

Tilbake til ledige stillinger