Lunds universitet, Konstnärliga fakulteten i Malmö, Musikhögskolan i Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Konstnärliga fakulteten i Malmö är en av nio fakulteter inom Lunds universitet och består av Konst-, Musik- och Teaterhögskolan, samt Inter Arts Center. Vid konstnärliga fakulteten finns kandidat-, magister- och mastersprogram inom fri konst, musik och teater, samt ett antal kurser av olika omfattning. Här bedrivs också forskarutbildning och forskning med konstnärlig inriktning och i musikpedagogik.

Vid Musikhögskolan utbildas musiker, kyrkomusiker och musiklärare. Dessutom ges forskarutbildning i musikpedagogik och konstnärlig forskning i musik, samt fristående kurser. Musikhögskolan samverkar med det omgivande musik- och kultursamhället. Musikhögskolan är en relativt stor arbetsplats med ca 200 anställda och 800 studerande.

Arbetsuppgifter
Undervisning i mediateknik företrädesvis vid musiklärarutbildningen, men även för övriga studerande och fristående kurser vid Musikhögskolan. Ämnesområdet Mediateknik omfattar akustik och inspelningsteknik samt kurser där sequenserprogrammen Logic Pro och Pro Tools är centrala. I arbetsuppgifterna ingår också ett ansvar för den pedagogiska utvecklingen av mediateknikområdet vid Musikhögskolan.

Behörighet
För att komma i fråga för anställningen krävs avlagd Lärarexamen i Musik. Den sökande skall ha breda och djupa ämneskunskaper såväl konstnärligt som pedagogiskt inom sökt ämnesområde. Omfattande dokumenterad erfarenhet av undervisning inom anställningens ämnesområden på olika nivåer. Slutligen krävs högskolepedagogisk utbildning om minst fem veckor eller motsvarande kunskaper.

Fördjupade kunskaper i inspelningsprogrammen Logic Pro och Pro Tools samt erfarenhet av studioinspelning och liveljud är nödvändigt. Dokumenterad erfarenhet av undervisning inom området mediateknik på högskola/universitet. Den sökande bör ha avancerade kunskaper och färdigheter i att använda modern teknologi i såväl musikskapande som i inspelningssammanhang samt ha goda kunskaper inom akustik och elektronik. Den sökande måste ha gedigna kunskaper och stor erfarenhet av arbete i Mac OS X miljö.

Bedömningsgrund
Stor vikt fästs vid den sökandes erfarenhet av egen undervisning och konstnärlig verksamhet samt visad pedagogisk skicklighet. Erfarenhet av undervisning på högskolenivå och högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande kompetens, ses som särskilt meriterande. Den sökande skall ha dokumenterad pedagogisk skicklighet, förmåga att sprida engagemang och intresse för ämnet, samt förmåga att engagera och inspirera studenter till eget lärande.

Ansökningsförfarande
Lunds universitet har antagit anvisningar för vad ansökan ska innehålla. Använd mallen i den akademiska meritportföljen som kan hämtas på Konstnärliga fakultetens hemsida:

http://www.performingarts.lu.se/anstalld/ nedladdningsbara-dokument/lararanstallning-och-befordran

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1343
Kontakt
  • Lars Andersson, utbildningschef, 040-325493, lars.andersson[at]mhm.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/S:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62, st@st.lu.se
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds , 046-222 93 64, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66, sekocivil@seko.lu.se
Publicerat 2018-05-17
Sista ansökningsdag 2018-06-06

Tilbake til ledige stillinger