Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen Ekonomi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Ekonomis huvuduppgift är att ge verksamheten vid Lunds universitet stöd för en rationell ekonomiadministrativ hantering och tillgodose behoven av högkvalitativ ekonomisk information för att underlätta beslutsfattande inom och utanför universitetet. Detta innebär bl.a. att sektion Ekonomi: ansvarar för universitetets ekonomimodell och redovisningssystem, ger institutionerna stöd i deras dagliga ekonomihantering, kvalitetskontrollerar bokföringen, samordnar bokslutsarbetet, rapporterar till myndigheter, tar fram ekonomiska sammanställningar som behövs för uppföljning och beslutsfattande, ger utbildning och information i ekonomiadministrativa frågor. Sektion Ekonomi ansvarar också för universitetets likviditetshantering, lånehantering, ränteberäkning samt stiftelse- och fondförvaltning. Därutöver bistår sektion Ekonomi universitetet i upphandlingsärenden med syfte att skapa förutsättningar för effektiv och rationell anskaffning. Avdelningen inköp och upphandling handlägger dessutom anslutningar kring e-fakturering och e-inköp via Lupin, ett system för elektroniskt fakturaflöde och inköp via webb-portal.

Ekonomikontoret har som uppdrag att ge ekonomiadministrativt stöd till verksamheterna inom universitetsgemensamma förvaltningen och till vissa verksamheter inom universitetets särskilda verksamheter (USV) och Kultur- och museiverksamheterna (LUKOM). Organisatoriskt är Ekonomikontoret en del av Sektionen Ekonomi.

Arbetsuppgifter

Arbetet omfattar löpande redovisning, fakturering (internt och externt), utbokning av intäkter, olika avstämningar av huvudbok, intrastatregistrering och granskning av leverantörsfakturor. Du ska stödja, informera och samverka med verksamheternas ansvariga och kunna förklara ekonomiska utfall. I arbetsuppgifterna ingår att kunna utföra utredningsarbete på olika nivåer. Arbetet ställer krav på förmåga att självständigt hantera och planera ekonomiarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Ekonomutbildning på kandidatnivå eller motsvarande högskoleutbildning inom redovisning
  • God datorvana och goda kunskaper i Excel
  • God pedagogisk och kommunikativ förmåga då du ska kunna förklara ekonomi för icke-ekonomer
  • Hög känsla för service och ett flexibelt arbetssätt
  • God förmåga att uttrycka sig väl, både skriftligt och muntlig på både svenska och engelska

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Samarbetsförmåga, att kunna arbeta självständigt, strukturerat och noggrant är en förutsättning. Att kunna se helheter och vara analytisk är viktiga egenskaper liksom att kunna hantera flera arbetsuppgifter parallellt.

Hänsyn kommer även att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det ekonomiska och administrativa arbetet vid Ekonomikontoret samt bidra till dess framtida utveckling.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1475
Kontakt
  • Pernilla Sommelius, +46462220669
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-05-04
Sista ansökningsdag 2018-05-27

Tilbake til ledige stillinger