Lunds universitet, Ekonomihögskolan, EHLs kansli

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

Ekonomihögskolans bibliotek är ett litet bibliotek med sju anställda, samtidigt är vi en del av nätverket Lunds universitets bibliotek (LUB) med ca 180 anställda, vilket ger goda möjligheter till erfarenhetsutbyten och gemensam kompetensutveckling. Just nu prioriterar vi att utveckla vårt samarbete med Ekonomihögskolans forskare och lärare, samt att förbättra vårt fysiska bibliotek så att det är en attraktiv lärandemiljö för våra besökare.

Arbetsuppgifter

Huvuddelen av anställningen handlar om att fortsätta utveckla bibliotekets forskarstöd. I detta ingår att arbeta uppsökande mot forskare och doktorander och ge stöd i exempelvis litteratursökning, publiceringsfrågor och referenshantering, samt att arbeta med universitets forskningsportal LUCRIS. I arbetet ingår också att utreda vilka behov som finns på fakulteten när det gäller forskningsdata och att bygga upp lämpligt biblioteksstöd för detta.

Dessutom ingår undervisning, framförallt för doktorander, men i viss utsträckning även för studenter på grund- och avancerad nivå, samt arbete med att utveckla bibliotekets digitala och fysiska lärandemiljö. Du kommer också att ha pass i bibliotekets lånedisk. Du arbetar nära tillsammans med dina kollegor på biblioteket som har liknande arbetsuppgifter som du.

Kvalifikationer

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Magister- eller masterexamen är meriterande. Ekonomihögskolan har många internationella studenter, doktorander och forskare och det är därför viktigt med goda kunskaper i både svenska och engelska, både i tal och skrift. Vi ser dessutom gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med något av följande:

  • Verksamhetsutveckling
  • Undervisning
  • Digitala lärresurser
  • Fysiska lärandemiljöer (gärna på bibliotek)

Du har ett stort intresse för att arbeta nära forskare och studenter och ser hur biblioteket kan bidra till god kvalitet i utbildning och forskning. Du har god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och har lätt för att sätta dig in i nya områden. Du är initiativrik och bra på att lägga upp och planera ditt arbete.

Villkor

Tillsvidareanställning, eventuellt kan provanställning bli aktuell.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/3008
Kontakt
  • Hanna Wilhelmsson, Fakultetsbibliotekarie, 046-222 94 67
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-09-05
Sista ansökningsdag 2018-09-26

Tilbake til ledige stillinger