Institutionen för kliniska vetenskaper, Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Enheten för genetisk och molekylär epidemiologi driver flera stora nationella och internationella projekt vilka fokuserar på att förstå rollen för genomiska och livsstilsfaktorer i komplexa metaboliska sjukdomar som diabetes, fetma och CVD. Enheten består för närvarande av flera doktorander och postdoktorer. Enheten driver flera stora projekt som finansieras av National Institute of Health, European Research Council och Innovative Medicines Initiative, av vilka flera är pågående. Vi vill nu rekrytera en eller flera begåvade och entusiastiska dataanalytiker.

Arbetsuppgifter

Arbete med " combining multiomics datasets” inklusive array- och sekvensdata för genuttryck och DNA-metylering och metabolomics samt in silico functional annotation.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i relevanta kvantitativa egenskaper

Minst 2 års erfarenhet arbete med bioinformatik (post doc)

Bevisad förmåga att arbeta med snäva tidsfrister

Goda (engelska) skriftliga färdigheter

Utmärkt förståelse för R och Stata. Kunskap om andra programmeringsspråk som Python, C ++ eller PEARL är önskvärt

Kunskap om nätverksbiologi, Protein-protein interaktionsnätverk samt systembiologiska tillvägagångssätt är också nödvändiga.

Villig att ge mentorskap till gruppmedlemmar

Entusiasm att främst arbeta för att ge analytiskt stöd till pågående projekt

Intresserad av att vara delaktig i ett dynamiskt och kreativt team samt att interagera regelbundet med internationella samarbetspartners

20 + vetenskapliga /peer reviewed publikationer i ansedda tidskrifter

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/1007
Kontakt
  • Paul Franks, +4640391149
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2019-03-18
Sista ansökningsdag 2019-03-31

Tilbake til ledige stillinger