Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Arbetsuppgifter

Forskargruppen gör en storskalig sekvensering av tarmflorans mikrobiota med metagenomik och behöver en postdoktoral forskare för att planera och genomföra statistiska och bioinformatiska analyser. Vidare håller vi på att samla in en populationsbaserad kohort, MOS, och behöver en postdoktoral forskare för projektledning, data-hantering och analys av kostdata samt arbete med insamling av kostdata.

Arbetsuppgifterna innefattar:

Anställningen som biträdande forskare ger möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. Arbetsuppgifter omfattar i huvudsak forskning och projektledning. Biträdande forskaren kommer att genomföra forskningsprojekt för att studera tarmflorans betydelse i svenska populationsbaserade kohorter. Arbetet inkluderar statistiska och epidemiologiska analyser av hur våra gener, livstil och kostintag är kopplade till tarmflorans sammansättning och diversitet, samt kardiometabola riskfaktorer.

Krav för anställningen

 • Doktorsexamen i folkhälsa, epidemiologi eller motsvarande.
 • Grundutbildning inom nutrition och
 • Erfarenhet av kostdata insamling, projektledning och koordinering
 • Erfarenhet av bioinformatisk och statistisk analys av fekalt mikrobiota data i populationsbaserade kohorter och i interventionsstudier.
 • Skicklig användare av statistiska verktyg som R och STATA.

 Meriterande för anställningen

 • Erfarenhet av nutritionsepidemiologiska och genetiska studier

 

Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

 

Villkor

 • Tidsbegränsad anställning, 2 år.
 • Heltidsanställning

Instruktioner för ansökan Ansökan ska innehålla:

 • Meritförteckning/CV inklusive publikationslista.
 • En generell beskrivning av tidigare forskningsarbete och framtida forskningsintressen (max tre sidor).
 • Kontaktuppgifter till minst två referenser.
 • Kopia av examensbevis för doktorsexamen samt ev. andra intyg/betyg som du önskar åberopa.Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/2188
Kontakt
 • Sara Tvermoes, +4640391054
Publicerat 2019-06-11
Sista ansökningsdag 2019-06-25

Tilbake til ledige stillinger