Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för hälsovetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Vid institutionen för hälsovetenskaper arbetar vi med att öka kunskapen om hur människor kan återfå och bibehålla sin hälsa. Vi utbildar framtidens vård- och rehabiliteringspersonal inom alla kategorier på grund- avancerad- och forskarutbildningsnivå. Vi forskar om det som rör människors hälsa: prevention, behandling, vård, omsorg och rehabilitering. Verksamheten finns både i Malmö och Lund och har en nära anknytning till hälso- och sjukvård inom Skånes universitetssjukhus, primärvården och den kommunala vården.

Forskargrupper

Forskargruppen Aktivt & hälsosamt åldrande, det tvärvetenskapliga Centre for Ageing and Supportive Environments (CASE) som engagerar forskare vid fyra av universitetets fakulteter samt ytterligare några forskargrupper inom institutionen.

Arbetsuppgifter 

Som forskningsadministratör ansvarar du för att ge administrativt stöd till flera av institutionens forskargrupper/forskargruppschefer och till ledningen för CASE. Du ansvarar också för att göra ett kvalificerat forskningsadministrativt arbete relaterat till etikansökningar samt ansökningar och rapporter till externa forskningsfinansiärer.

Merparten av det administrativa arbetet är datoriserat och hanteras online i komplexa system. Exempel på arbetsuppgifter är formatering av manuskript, framtagning av tabeller och figurer, referenshantering, inmatning i online-systemet PRISMA, skriftlig rapportering i form av verksamhetsberättelser, hantering av avtal, arkivering, upprätthållande av forskares publikationslistor och CV, etc.

I arbetet ingår utveckling och underhåll av webbplatser och forskningsportalen LUCRIS för de aktuella forskargrupperna och CASE samt att ta fram informationsmaterial, medverka i marknadsföring, etc. i samarbete med forskare och kommunikatörer.

Även administration relaterat till utbildning på forskarnivå, mötesservice, resebokningar och fakturahantering förekommer samt andra på institutionen förekommande arbetsuppgifter.

Ytterligare en forskningsadministratör är anställd i forskargruppen, vilket förutsätter samarbete för maximalt resursutnyttjande och hög effektivitet i det administrativa arbetet. Arbetet innebär i hög grad att ge kvalificerad service till många olika medarbetare – administratörer, chefer, forskare, doktorander och handledare – inte enbart inom institutionen utan vid flera av universitetets fakulteter.

Arbetet  innebär många sociala kontakter varför det är viktigt med en hög grad av servicekänsla och förmåga att kommunicera på ett lyhört och smidigt sätt. Det är viktigt att du lägger stor vikt vid värdet av att ge bästa möjliga service till berörda medarbetare, samarbetspartners och gäster.

I arbetet ingår även att effektivt och självständigt prioritera mellan olika arbetsuppgifter i en arbetssituation där belastningen ofta varierar betydligt över tid.

Arbetet innebär också en mängd nationella och internationella kontakter med forskare, finansiärer, representanter för externa samarbetsparter, administratörer inom och utanför Lunds universitet, m fl. Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • Utbildning med inriktning mot administration/ekonomi och forskningsadministration eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Dokumenterad erfarenhet av kvalificerat och självständigt administrativt arbete. 
 • Dokumenterat goda datorkunskaper, erfarenhet av att arbeta med Microsoft Office och datoriserade administrativa system.
 • God förmåga att lägga upp effektiva och säkra administrativa rutiner 
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på engelska och svenska. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är noggrann, har utpräglad organisationsförmåga och god samarbetsförmåga.

Meriterande för anställningen är:

 • Utbildning på avancerad nivå inom administration/ekonomi och forskningsadministration eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Dokumenterad erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete relaterat till forskning och anslagshantering.
 • Erfarenhet inom universitets- eller högskolesektorn.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifiktationer, ett CV samt examensbevis.

Villkor

Anställningen är tidsbegränsad från och med 2020-03-01 till och med 2021-08-31. Omfattning: 75 %

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Prosjekt 3-6 måneder
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/3874
Kontakt
 • Susanne Iwarsson, forskargruppchef, +46462221940
 • Roger Wadenius Dürnberger, personalsamordnare, +46462223712
Facklig företrädare
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2019-11-27
Sista ansökningsdag 2019-12-20

Tilbake til ledige stillinger