Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

Ekonomisk-historiska institutionen är forskningsintensiv och sysselsätter ca 100 personer: forskare, lärare, teknisk/administrativ personal och doktorander. Institutionen har en omfattande forskarutbildning och samordnar tre internationella masterprogram. Institutionen har ett väl etablerat renommé för sin breda forskning med tonvikt på långsiktiga processer, och med ekonomisk teori och kvantitativa metoder som viktiga forskningsverktyg. Starka forskningsområden är ekonomisk tillväxt och strukturförändring, innovation, energi och hållbarhet, utvecklingsekonomi, ekonomisk demografi, finanshistoria samt utbildning och arbetsmarknad. Mer information finns på institutionens hemsida www.ekh.lu.se.

En eller två projektassistenter vid ekonomisk-historiska institutionen, inriktning patentdata, 50%, 12 mån.

Arbetsuppgifter

Ekonomisk-historiska institutionen vid Lunds universitet söker en eller två projektassistenter för SWINNO-projektet. Projektassistenten ska arbeta med att matcha patentdata med data om innovationer i SWINNO-databasen. Projektassistenten ska skriva en slutrapport på engelska. Projektassistenten ska delta i projektmöten (på engelska) och möjligtvis delta i tillkommande forskningsarbeten, till exempel arbeta med facktidskriftsläsning, lägga in innovationer i SWINNO-databasen, göra intervjuer, statistiska analyser eller litteraturöversikter. Projektassistenten förväntas arbeta med andra projektassistenter och forskare från institutionen samt att aktivt delta i verksamheten vid institutionen. Projektassistenten kommer möjligtvis också att arbeta med kollegor från andra institutioner vid Lunds universitet eller andra universitet.

Krav och meriter

 • Högskoleutbildning kravs, eller åtminstone början av en högskoleutbildning. Kunskaper från t ex ekonomisk historia, innovationsstudier, datalogi, historia, nationalekonomi, företagsekonomi eller statistik är relevant.
 • Arbetet innebär krav på stor noggrannhet vid datahantering.
 • Erfarenheter av att arbeta med patentdata är meriterande.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav. Kunskaper av andra språk är meriterande (särskilt franska, tyska eller spanska).
 • Kunskaper om patentdata och olika innovationsmått (till exempel Literature Based InnovationOutput Method) är meriterande.
 • Analytisk förmåga, erfarenheter av att skriva rapporter och/eller uppsatser, och färdighet med enkät-mjukvara och MS Office (Word, Excel) är meriterande.
 • Exempel på tidigare erfarenheter som vi värderar högt är användning och tillämpning av databashantering, registrering av data, bearbetning av data.
 • Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.
 • Driv och självständighet är viktiga egenskaper.

Villkor

Tidsbegränsad anställning, 12 månader, 50% med startdatum 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen. OBS! Vänligen repetera inte CV utan motivera ditt intresse.

Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa som till exempel kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4113
Kontakt
 • Josef Taalbi, universitetslektor, josef.taalbi@ekh.lu.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-12-06
Sista ansökningsdag 2019-12-20

Tilbake til ledige stillinger