Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Om forskargruppen

Forskargruppen för klinisk minnesforskning genomför forskning inom demenssjukdomar. Fokus för vår forskning är att definiera och förstå de biologiska processerna vid Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar. Vi arbetar både med kohorter av patienter och kognitivt friska personer, som genomgår omfattande tester med hjärnavbildning, biokemiska markörer och neuropsykologisk testning, samt djur- och cellbiologiska experiment. Forskningen har legat i framkant inom området i många år, med världsledande forskning inom Alzheimers sjukdom. Mer information finns här. Forskargruppen leds av professor Oskar Hansson. Anställningen är placerad på BMC i Lund.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. 

Vi söker nu en noggrann biträdande forskare inom genetik och proteomik för en tidsbegränsad anställning i två år med omfattningen heltid. Önskat tillträdesdatum är 1 juli 2021 eller enligt överenskommelse. 

Arbetsuppgifter

Som biträdande forskare kommer du att bli en del av en växande multidisciplinär grupp av neuroforskare och kliniska forskare, som arbetar intensivt för att öka kunskapen om Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar. Det långsiktiga målet för vår forskning är att bidra till utvecklingen av nya behandlingsmetoder för neurodegenerativa sjukdomar.

Som biträdande forskare inom forskargruppen kommer du att ansvara för analyser av data i våra studier. I dina arbetsuppgifter ingår huvudsakligen analys av genetiska data, proteomikdata och annan storskalig dataanalys. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

  • Doktorsexamen i bioinformatik, genetik, statistisk, datavetenskap, matematik eller annat relevant ämnesområde.
  • Förmåga att självständigt kunna genomföra storskaliga genetiska analyser (GWAS)
  • Expertis inom bioinformatik och statistik, inklusive programmering, till exempel R eller Python
  • Mycket goda kunskaper i engelska, såväl muntlig som skriftlig  

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är noggrann, har ett effektivt arbetssätt och är samarbetsinriktad.

Meriterande för anställningen är:

  • Tidigare erfarenhet av analyser av genetiska data och biomarkördata vid Alzheimers sjukdom

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV och examensbevis.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 juli 2021 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/735
Kontakt
  • Niklas Mattson-Carlgren, universitetslektor, 046-222000, niklas.mattsson-carlgren@med.lu.se
  • Linnea Gard, personalsamordnare, +4640391071 linnea.gard@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2021-03-17
Sista ansökningsdag 2021-03-30

Tillbaka till lediga jobb