Lunds universitet, institutionen för translationell medicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Doktoranden kommer att tillhöra forskargruppen Artificiell intelligens och bioinformatik inom thoraxkirurgisk vetenskap som leds av universitetslektor Johan Nilsson. Forskargruppen driver flera stora nationella och internationella projekt vilka fokuserar på att öka förståelsen för utvecklingen av kronisk avstötning efter hjärttransplantation och vilka immunologiska och icke-immunologiska faktorer som har en avgörande betydelse. Målet är att minska risken för avstötning genom individuellt anpassad behandling. Gruppen använder artificiell intelligens (AI) för analys och modellering. Gruppen publicerar i ledande tidskrifter såsom JACC, Journal of Heart and Lung Transplantation and European heart journal. Enheten leds av universitetslektor Johan Nilsson och består av biträdande forskare och flera doktorander. Gruppen är placerad på Biomedicinskt centrum (BMC) i Lund, men tillhör institutionen för translationell medicin, Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

De planerade studierna i doktorandprojektet syftar till att förstå̊ hur olika riskfaktorer hos mottagare och donator påverkar utfallet efter en hjärttransplantation.


Som doktorand i projektet kommer du att bedriva forskning enligt projektplan och delta i utbildningsmoment för doktorander inom Medicinska fakulteten samt hålla presentationer av forskningsresultat på seminarier och konferenser, nationellt och internationellt. Vidare kommer du att ansvara för att samla in data från patienter som analyseras och rapporteras i internationella vetenskapliga tidskrifter. Du kommer att använda digitala hjälpmedel så som LabGurur och Readcap. Du kommer också att arbeta med olika datorkluster, som Lsens, Lusec och Nvida Desktop. Även andra förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella så som involvering i andra projekt, administration, konferensresor, presentationer av forskning och handledning av studenter.

 

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • Masterexamen inom medicin, eller motsvarande.
  • Goda kunskaper i svenska och, framför allt, engelska tal och skrift, vilket är en förutsättning för arbete i en internationell forskningsmiljö.
  • Dokumenterad erfarenhet av tillämpad registerforskning och erfarenhet av statistikprogram (exempelvis Stata).

Meriterande för anställningen är:

  • Pågående eller avklarad läkarutbildning, med intresse för kirurgi.
  • Goda kunskaper inom transplantationskirurgi/immunologi
  • Bakgrund eller kunskap gällande riskfaktorer och dess påverkan på utfallet efter en hjärttransplantation och erfarenhet från multivariabel analys.
  • Interdisciplinära samarbeten

 

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år enligt HF 5 kap 7§. Omfattning 100 % med önskat startdatum 1 augusti, eller enligt överenskommelse.

 

Behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

 

Bedömningsgrund

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

 

Villkor

Tidsbegränsad anställning fyra år enligt HF 5 kap 7§. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan!

 

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis eller liknande.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Tillträde 1 augusti 2022, eller enl överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/1261
Kontakt
  • Johan Nilsson, universitetslekor, +46768870128
  • Sara Tvermoes, personalsamordnare, +4640391054
Publicerat 2022-04-08
Sista ansökningsdag 2022-04-29

Tillbaka till lediga jobb