Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen som du kommer att bli en del av leds av forskaren Oonagh Shannon och består av fyra medlemmar som har ett nära samarbete med sina kollegor inom avdelningen för infektionsmedicin. Inom gruppen jobbar man med att undersöka grundläggande mekanismer som styr värd-bakterieinteraktionerna vid övergången från asymtomatisk kolonisering till infektion och sepsis, med syftet att utveckla nya biomarkörer och terapeutiska mål.
Just nu söker forskargruppen en driven och entusiastisk kollega, för rollen som biträdande forskare.

Vid avdelningen arbetar vi kontinuerligt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som biträdande forskare hos oss kommer du på ett självständigt sätt att bedriva olika projekt inom bakteriologi och immunologi. Du kommer vara inriktad på att öka förståelsen av interaktionen mellan patogena bakterier och komponenter i det medfödda immunsvaret (blodplättar, moncyter/makrofager, neutrofiler).

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:
- Doktorsexamen inom följande/relaterade områden; bakteriologi eller immunologi
- Utbildning i laboratoriedjurvetenskap för forskare
- P2-nivå, laboratoriesäkerhetsutbildning
- Erfarenhet av experimentellt arbete med patogena biofilmbildande bakterier, isolering och karakterisering av monocyter/makrofager och flödescytometri
- Praktisk erfarenhet av experimentella modeller i möss
- Att du är kommunikativ
- Att du har förmågan att samarbeta

Meriterande för anställningen är:
-Postdoktoral erfarenhet inom bakteriologi och immunologi

Övrigt
Anställningen är en särskild visstidsanställning (SÄVA) på heltid under 12 månader. Önskat tillträde är den 1 januari 2023, eller enligt överenskommelse. 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-01 (eller enligt överenskommelse)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/3736
Kontakt
  • Mattias Collin, rekryterande chef, 0703810721
  • Sara Skogar, personalsamordnare, 046-2224961
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-11-22
Sista ansökningsdag 2022-12-06

Tillbaka till lediga jobb