Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Pancreatisk beta-cellsdysfunktion är en viktig patologisk observation vid diabetes och visar sig genom nedsatt insulinsöndring. Det har länge varit etablerat att att förebygga nedsatt insulinsöndring är en viktig målsättning för utvecklingen av läkemedel för att behandla diabetes. En av de viktigaste målsättningarna för läkemedelsutveckling är jonkanaler. Vi kommer att använda toppmoderna teknologier, inklusive dSTORM-bildteknik, nanoteknik och RNA-sekvensering för att utforska möjligheten att utveckla en ny strategi för att skydda beta-celler och förebygga diabetes. Forskningsgruppen leds av forskargruppschef Enming Zhang och är placerad vid institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö.

Inom forskargruppen arbetar vi kontinuerligt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

 

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Projektet kommer att fokusera på regleringen av pankreasöarnas funktioner genom att kontrollera jonkanaler. Pankreasöarnas (människor eller gnagare) funktioner, inklusive insulinsöndring, proliferation och differentiering, kommer att studeras. Proteinlokalisering och uttryck på cellulär eller subcellulär nivå kommer att detekteras med moderna optiska teknologier, t.ex. konfokal eller dSTORM-bildteknik. Ytterligare konventionella metoder som WB och qPCR kommer att användas. Molekylärbiologiska experiment, t.ex. genknockdown/-ut, RNA-sekvensering, plasmidkonstruktion och virusderivat överuttryck kommer också att utföras i studiearbetet. Viktigt är att projektet också inkluderar djurförsök som kräver att kandidaten har erfarenhet av djurstudier.

Arbetet kan innebära resor inom Skåne.

 

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • PhD -examen, som inte får vara äldre än tre år.
  • Stark bakgrund i experiment med levande cellinjer eller djurmodeller har särskilt starka publikationer av cellulär signalväg.
  • Erfarenhet av djurstudier
  • Labbänkfärdigheter -  inkluderar i plasmiddesign och kloning, gen knock ned/ut, WB, qPCR och primär vävnad/cellinjekultur.
  • Utmärkt engelska både i muntligt och skriftligt.

 

Meriterande för anställningen är:

  • Erfarenhet av optisk avbildning eller EM -avbildning.
  • Superupplösningsavbildning.

 

Övrigt

Anställningen är en särskild visstidsanställning på 5 månader, med omfattning 100 % av heltid med tillträde snarast, eller enligt överenskommelse.

 

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och examensbevis för doktorandexamen (alternativt datum för genomförd disputation).

 
 

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/775
Kontakt
  • Enming Zhang, +4640391118
  • Sara Tvermoes, +4640391054
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Tillbaka till lediga jobb