Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Medicinska institutionskansliet i Malmö är ett gemensamt kansli för två av Medicinska fakultetens institutioner vilka är placerade i Malmö; Kliniska vetenskaper och Translationell medicin.

Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö (IKVM) och Institutionen för Translationell Medicin, Malmö (ITM) är två av sex institutioner vid medicinska fakulteten vid Lunds universitet. Här finns patientnära forskningsmiljöer för de forskargrupper som är aktiva vid institutionerna. Dessa har sammanlagt ca 400 anställda, däribland även associerade medarbetare som är anställda inom Region Skåne. Institutionerna bedriver forskning och utbildning, både inom medicinsk grundutbildning och forskarutbildning. Verksamheten bedrivs inom områden så som; cancer, diabetes, kardiovaskulära sjukdomar, minnesforskning, kirurgi, reproduktiv medicin, folkhälsa, med fler. Delar av institutionernas forskning ingår i LUDC – Lunds Universitets Diabetescenter – ett av väldens främsta inom diabetesforskning.

Medicinska institutionskansliet i Malmö, MiM, har som uppgift att ge administrativ service åt institutionernas forskargrupper. Detta innebär ansvar för, bland annat, anslagsadministration, ekonomihantering, budget, HR, arbetsmiljö och kommunikation. Utöver detta ges även administrativt stöd till institutionernas prefekter.

Kansliet är placerat på Clinical Research Center (CRC) i Malmö och består idag av 15 personer, vilka jobbar inom ekonomi, HR, administration och kommunikation och leds av en administrativ chef.

Inom vårt kansli värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra och vi arbetar ständigt för att skapa ännu bättre förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som ekonom vid MiM kommer du att arbeta med löpande ekonomiarbete, projektredovisning, bokslut, prognos och budget. Du kommer ansvara för ekonomin för ett antal forskargrupper, där du självständigt sköter all ekonomihantering och där rapportering av olika forskningsprojekt till finansiärer kan ingå. Detta innebär omväxlande arbetsuppgifter med många kontakter ute i verksamheten hos de olika forskargrupperna. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom kansliet kan komma att bli aktuella. Till din hjälp kommer du att ha övrig personal inom kansliet som jobbar inom funktionerna ekonomi, HR, administration och kommunikation.

 

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Kandidatexamen inom ekonomi
  • Minst 2 års arbetslivserfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete
  • Erfarenhet av stora redovisnings-/affärssystem
  • God kunskap i Excel
  • God förmåga att kunna uttrycka sig på engelska och svenska i både tal och skrift

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetsuppgifterna som ekonom på MiM kräver att du har en förmåga att vara noggrann, analytisk, serviceinriktad och ta ansvar för att planera och genomföra dina arbetsuppgifter. Det krävs också att du är strukturerad och effektiv i ditt sätt att arbeta samt besitter förmågan att kunna växla mellan detaljer och helhetsperspektiv. Du ska kunna arbeta självständigt, men samtidigt fungera bra i grupp där alla bidrar, varför det krävs att du har god samarbetsförmåga och trivs att jobba ihop med andra. Inom funktionen ekonomi är ni fem medarbetare som arbetar i ett team där ni stöttar och hjälps åt, samt delar kunskap med varandra. Arbetsuppgifterna kräver också att du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga för att kunna förklara ekonomi för icke ekonomer på ett förståeligt sätt.

 Meriterande för anställningen är:

  • Erfarenhet av kvalificerat arbete i ekonomi inom Lunds universitet eller annat universitet/högskola
  • God kunskap om och erfarenhet av ekonomiska system så som Primula, Hypergene och Raindance

 

Övrigt

Då en av våra ekonomer går vidare till nya utmaningar söker vi nu en driven ekonom till vårt kansli. Anställningen är tillsvidare, på heltid, med önskat tillträdesdatum den 14 augusti 2023, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att bli aktuellt.

 

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

 

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 14 augusti, eller enl överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/974
Kontakt
  • Katarina Westrin Sjöberg, adm chef, +4640391050
  • Sara Tvermoes, personalsamordnare, +4640391054
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-12

Tillbaka till lediga jobb