Lunds universitet, LTH, Institutionen för maskinvetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen 

Anställningen är placerad på avdelningen för industriell produktion vid Institutionen för maskinvetenskaper. På avdelningen bedriver vi forskning och utbildning inom produktionsprocesser, materialteknik och tillverkningssystem för att effektivisera och förbättra dagens tillverkning och framtagning av produkter. Både forskning och utbildning har stark koppling till tillverkningsindustrin och den aktuella tjänsten kommer främst arbeta med kunskapsöverföring mellan universitetet och industrin.

Vid avdelningen arbetar ca 25 kollegor varav fem tillhör teknisk- och administrativ personal och våra lokaler finns i det nyrenoverade M-huset på LTHs campus i Lund. Mer information om avdelningen för industriell produktion.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer främst vara kopplade till aktiviteter kopplat till kunskapsöverföring. Tjänsten är främst inriktad på att förmedla kunskap och forskningsresultat kring produktionsuppföljning, produktionsanalyser och hållbarhetsförbättringar inom tillverkningsindustrin. Detta genom att hålla seminarier, stötta industriella projekt med expertkompetens inom ovan nämnda områden och coacha industrianställda (ca 60 % av tjänsten). Utöver kunskapsöverföring i industrin kommer tjänsten även innefatta arbetsuppgifter kopplat till grundutbildningen i form av laborationshandledning och övningsledaransvar (max 20 %). Utöver utbildning och externt engagemang kommer en del av tjänsten vara kopplad till administrativa uppgifter kopplat till utbildning och avdelningens dagliga verksamhet (ca 20 %). Det kommer ingå resor i arbetet. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid utifrån verksamhetens behov.

Kvalifikationer 

Vi söker någon som är högskoleingenjör eller motsvarande, men goda kunskaper inom produktion och tillverkningssystem. Du som söker skall ha djupa insikter kring hur ett produktionssystem fungerar samt hur man systematiskt kan analysera systemet med avseende på effektivitet, kostnader och hållbarhet. Du som söker skall även ha erfarenhet av pedagogisk verksamhet. Det är meriterande att kunna använda och utföra arbete i verktygsmaskiner så som att svarva, fräsa och svetsa.

Då det kommer förekomma mycket resor i tjänsten till industriområden som vanligtvis har begränsade möjligheter till kollektivtrafik är det ett krav att inneha ett körkort.

Krav för anställningen är:

  • Högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande.
  • Erfarenhet från pedagogisk verksamhet.
  • Kunskaper kring produktionsuppföljning kopplat till effektivitet, kostnader och hållbarhet.
  • Samarbetsförmåga samt förmåga att själv driva projekt och utvecklingsarbete.
  • Mycket god svenska i tal och skrift.
  • Körkort.

Meriterande för anställningen är:

  • Kunnande och kompetens inom att praktiska handhava fräs-, svarv- och svetsoperationer.
  • God engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

Övrigt 

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 100% och önskat tillträde är den 2023-10-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Anställningen omfattas av Arbetstidsavtal för TA-personal.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.) 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2778
Kontakt
  • Christina Windmark, christina.windmark@iprod.lth.se
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-09-28

Tillbaka till lediga jobb