Lunds universitet, LTH, Kemiska institutionen (LTH)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Tillämpad biokemi har forskning och utbildning inom områdena molekylär avtryck, bioseparationsteknik, proteinteknik, bio- och biomimetiska sensorer, växtförädling/analys, biomaterial och biomedicinsk näring. I nära koppling till enhetens kursverksamhet handleder vi även projektstudenter i en internationell studenttävling i syntetisk biologi och till detta söker vi nu en projektassistent kopplad till den laborativa delen av projektet.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Tjänsten innefattar handledning av en studenttävling i syntetisk biologi. Studenttävlingen sker i projektform där tjänsten primärt avser den laborativa delen av projektet. Du kommer att arbeta med handledning, planering och viss administration relaterat till det laborativa arbetet som studenterna i tävlingen utför.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • Du ska ha kunskap och erfarenheter inom syntetisk biologi, exempelvis kurser på universitetsnivå inom bioteknik, molekylärbiologi, mikrobiologi, bioinformatik, eller liknande.
 • Du ska ha erfarenhet av att ha arbetat i projektform med laborativt arbete och kunna arbeta strukturerat och självständigt mot fastställda mål.
 • Du ska vara ansvarstagande och ha ett säkerhetsmedvetande kring laborativt arbete.
 • Du ska ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.

Meriterande för anställningen är:

 • Det är meriterande om du har en Magisterexamen inom bioteknik, molekylärbiologi, eller liknande, alternativt motsvarande relevanta studier.
 • Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av molekylärbiologiskt laborativt arbete, såsom kloningsarbete och framtagning av DNA-konstrukt för genexpression.
 • Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av studenthandledning.
 • Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av studenttävlingar.

Övrigt

Anställningen är en visstidsanställning på två månader med önskad start 24 juni 2024, eller enligt överenskommelse.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan bör innehålla ett personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av tjänsten och dina meriter. Bifoga även CV, kopior av examensbevis/kursutdrag, samt uppgifter till referenspersoner. Ansökan ska skrivas på svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-24 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1433
Kontakt
 • Johan Svensson Bonde, johan.svensson_bonde@tbiokem.lth.se,+46462227618
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-16

Tillbaka till lediga jobb