Lunds universitet, UB, Avd Metadata och katalogisering

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Universitetsbiblioteket

Universitetsbiblioteket är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl elektroniskt som tryckt material. Våra samlingar har byggts upp sedan Lunds universitet grundades 1666. Största delen av de tryckta samlingarna utgörs av pliktexemplar som levereras löpande från svenska tryckerier, distributörer, utgivare eller andra producenter. Utöver detta fungerar biblioteket även som ett studiecentrum med mer än 500 läsplatser.

Idag har universitetsbiblioteket cirka 100 anställda. Den utannonserade anställningen är knutten till avdelning Metadata och katalogisering som idag består av 13 medarbetare.
Avdelningen ansvarar för katalogisering av nyinkommet pliktmaterial, äldre tryck samt delar av elektroniskt material.

Tjänsten annonseras i samband med en föräldraledighet och är ett vikariat på 10 månader.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som bibliotekarie hos oss kommer du att ingå i ett team av katalogisatörer. Du kommer att arbeta med katalogisering och indexering av allt nyinkommet pliktmaterial. All katalogisering sker i den nationella katalogen Libris.

Du kommer även att arbeta med olika former av utåtriktad verksamhet såsom att tjänstgöra i bibliotekets fysiska eller virtuella informationstjänst.

Vi ser att du aktivt medverkar i bibliotekets utveckling. Förutom att arbeta inom den egna avdelningen kommer du också att ha kontakter med andra verksamhetsområden inom Universitetsbiblioteket och biblioteksnätverket inom Lunds universitet.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:
Vi förutsätter att du har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.

Vi söker dig som har erfarenhet av katalogisering på biblioteksnivå i Libris och har goda kunskaper om relevanta standarder och system som Dewey klassifikation, RDA och Svenska ämnesord. 

Avdelningen har många beröringspunkter med bibliotekets övriga verksamheter och det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra medarbetare.

Du har god kommunikativ förmåga i svenska och engelska i tal och skrift och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på universitets-och högskolebibliotek.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi värdesätter att du är stabil, ansvarstagande, kvalitetsmedveten, noggrann, strukturerad och analytisk.
 

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1486
Kontakt
  • Ewa Giniewska, Avdelningschef, +46462224466
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-05-15

Tillbaka till lediga jobb