Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Vid forskargruppen ledd av Universitetslektor Daniella Rylander Ottosson bedrivs forskning inom neurologi med fokus att generera nya nervceller genom omprogrammeringstekniker. Vid forskargruppen ledd av Christopher Douse bedrivs forskning med fokus på kromatinreglering i olika stamcellsmodeller av hjärnan. Vid forskargruppen ledd av Catharina Hagerling drivs cancerforskning med fokus på bland annat neuroblastom. Grupperna har nära samarbete och är del av flera strategiska nätverk (MultiPark, Lund Stamcellscenter, Lunds cancercenter) och interagerar väl med varandra. Samtliga verksamheter är lokaliserade på Biomedicinskt centrum i Lund.

Vi söker nu en forskningsingenjör för laborativt arbete i histologiskt/molekylärbiologiskt laboratorium samt i vår in vivo avdelning där denne kommer ansvara för avel samt stereotaktiska injektioner till hjärnan etc. Tjänsten kommer även vara administrativ och beröra orderhantering, kemikalieinventeringar, samverkansuppgifter och kommunikation. 

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer ha särskilt ansvar för underhåll och utveckling av lab som innefattar histologi, avbildningsanalyser samt sekvensering etc. Detta inkluderar förutom våtlab och mikroskopering även ordar, hälsa miljö och säkerhetsfrågor, introduktion och eventuell praktisk handledning av studenter i labbet. Du kommer också leda forskargruppernas djurhållning inklusive experimentella journaler, operationer, injektioner och tidsplanering och kan komma att ansvara för mindre forskningsprojekt häri.

Utöver detta kommer forskningsingenjören att spela en viktig roll vid kommunikation och samverkansevent inom och utanför gruppen.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • Doktorandutbildning inom neurobiologi eller cancer
 • Praktisk erfarenhet (minst 4 år) och behörighet av arbete på gnagare vid LU med fokus på hjärnan såsom stereotaktiska operationer samt av arbete med musavel samt av etiska ansökningar för djurförsök
 • Flera års kunnighet av administration såsom att lägga ordar, utföra riskbedömningar, föra experimentella journaler
 • Kunskap och erfarenhet av att driva samverkansprojekt inom forskarvärlden samt att handleda studenter på master/kandidatnivå med fokus på stamcellsforskning och eller neuroforskning
 • Flera års praktik av histologisk analys på vävnadssnitt, qPCR, mikroskopering samt virusproduktion
 • Minst 4 års arbete med humana cellinjer med fokus på stamceller och neuro alt. cancer
 • Erfarenhet att hantera uppgifter inom hälsa miljö och sociala frågor vid universitetet

 Meriterande för anställningen är:

 • Förmåga att sätta sig in i komplicerade projekt och hitta lösningar på dessa på eget initiativ.
 • Erfarenhet av samarbete och god kommunikativ förmåga gentemot forskargruppen och eventuella samarbetspartner
 • Viss kunskap av svenska både i skrift och tal
 • Rutin av grant writing och assistens vid sådan

Övrigt

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent med tillträde den 30 September 2024 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.) Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240930
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/2056
Kontakt
 • Daniella Rylander Ottosson, +46462220559
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb