Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Laboratorieassistenten kommer att vara placerad i en forskargrupp som är en del av Wallenberg centrum för molekylär medicinsk forskning samt Lunds Stamcellscentrum, vid medicinska fakulteten i Lund. Mer information finns på vår hemsida: www.bourginelab.com Projekten kommer att utföras inom Cell-, Vävnads- och Organteknikgruppen som leds av Dr. Paul Bourgine. Ben är ett komplext organ som erbjuder strukturellt och mekaniskt stöd för vår kropp, men fungerar också som vårt huvudsakliga hematopoetiska centrum. Bildandet av ben innefattar olika faser, inklusive brosk, kärlförsörjning, ben och benmärgsetablering. Bourgine-laboratoriet syftar till att samla mänsklig-specifik kunskap om dessa processer, med sikte på utvecklingen av innovativa regenerativa terapier.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vi söker en person för att arbeta med ben- och benmärgsteknikprojekt. Arbetet kommer att innefatta specifika cellodlings- och laboratorieuppgifter med distinkta tillhörande tekniker som krävs för varje position. Målet är att modellera bildningen av ben- och benmärgsprocesser i labbet. Arbetsuppgifterna innefattar benmärgsvävnadsteknik, engineering av benmärgssystem in vivo samt studie av cellulär överhörning i 3D organoids.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

 • Kandidatexamen i biologi eller motsvarande
 • Kurs i flödescytometri
 • Kurs i djurförsök
 • Kurs i konfokalmikroskopi
 • Goda kunskaper i engelska (skrift och tal)
 • Erfarenhet av mesenkymal cellodling, konstruktion av brosk och benvävnad
 • Erfarenhet av Cellular Reprogramming

Meriterande för anställningen är:

 • Studera i Genetik
 • Erfarenhet av flödescytometri av immunpopulationer
 • Erfarenhet av Natural Killer och Dendritic cell biologie

Övrigt
Anställningen är en SÄVA (särskild visstidsanställning) på 100 % under perioden 2024-08-01 till 2025-01-31. Önskat startdatum är den 1 augusti 2024, eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01 (eller enligt överenskommelse)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/2057
Kontakt
 • Paul Bourgine, rekryterande chef, +46462220771
 • Jessica Hörngren, HR-partner, +46462228347
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-06-27

Tillbaka till lediga jobb