Lunds universitet, LTH, Institutionen för immunteknologi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Institutionen för Immunteknologi bedriver forskning inom livsvetenskaperna såsom immunologi, onkologi, och hyperkänslighet/allergi. De moderna lokalerna är belägna på Medicon Village där akademisk forskning bedrivs sida vid sida med privata företag och aktörer från sjukvårdssektorn. En rad viktiga infrastrukturer finns tillgängliga här, bland annat speciallaboratorier för spatial omik, masspektrometri, flödescytometri och antikroppsframställning, samt NBIS (National Bioinformatics Infrastructure Sweden). Tillämpningen av avancerade tekniker för att lösa komplexa biomedicinska utmaningar har bidragit till att institutionen ligger i framkant i flera forskningsområden och ett flertal spin-off bolag är också verksamma på Medicon Village. Du kommer vara del av en forskningsgrupp som är dedikerad till utveckling av precisionsmedicin inom onkologi, vilket bygger på translationell forskning på molekylära och cellulära processer i cancer

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i en translationell forskargrupp som studerar tumörmikromiljön, med särskilt fokus på lymfom.  Du kommer vara ansvarig för att praktiskt utföra laborativa moment såsom infärgning av tumörvävnad och molekylär profilering (protein, RNA, DNA) av patientprover. Arbetsuppgifterna innefattar även analys av genererade data såsom bildanalys, och bioinformatiska arbetsflöden. Projektet är fokuserat på att identifiera och vidareutveckla möjliga nya terapeutiska och prognostiska markör.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • Magisterexamen i bioteknik, cellbiologi, molekylärbiologi eller motsvarande.
 • Praktisk erfarenhet av bioinformatik, såsom att t.ex. applicera R skript.
 • Utmärkta kunskaper och förmågor i engelska i både skrift och tal.
 • Utmärkta samarbets- och kommunikativa förmågor.

Meriterande för anställningen är:

 • Praktisk erfarenhet av att hantera vävnad och/eller humana celler
 • Praktisk erfarenhet av att arbeta med protein och/eller RNA-relaterade laborativa flöden.
 • Praktisk erfarenhet av att färga in vävnad för multiplex immunofluorescence-medierad bildanalys.
 • Erfarenhet av att arbeta med QuPath
 • Erfarenhet av att arbeta med dataanalys av patientmaterial och statistisk utvärdering
 • Kunskap inom tumörbiologi och/eller immunologi

Personliga egenskaper, såsom driv, intresse för forskning, noggrannhet, god kommunikativ- och samarbetsförmåga, är av särskild vikt.

Övrigt

Tjänsten är en visstidsanställning under 10 månader. Start den 2 september, 2024 eller enligt överenskommelse,  dock senast 30 september, 2024.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc)”.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240902 eller enligt överenskomelse, dock senast 240930
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/2058
Kontakt
 • Sara Ek, sara.ek@immun.lth.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-07-02

Tillbaka till lediga jobb