Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Postdoktorn kommer att placeras inom forskargruppen Quantitative Immunobiology. Forskargruppen bedriver högteknologisk medicinsk forskning inriktad mot immunologi, infektion och cancer och består av en blandning av doktorander, postdocs och teknisk och administrativ personal.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, jobba hos oss.  

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
För det specifika projektet så inkluderas arbete med antikroppar och serologi relaterat till virus. Arbetet innebär också funktionell testning av antikroppar, serum och sammanställning av resultat i form av vetenskapliga artiklar.

Även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas, och bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid denna tidpunkt. Främst den kommer i fråga som har avlagt examen för högst tre (3) år sedan. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Bedömningsgrunder
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna. Vid anställning som postdoktor kommer främst beaktas vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Övriga kvalifikationer
För anställningen krävs:

 • PhD inom biomedicin eller motsvarande vid anställningen början.
 • Mycket god erfarenhet av virologi.
 • Mycket god erfarenhet av cellbiologi och mikrobiologi.

Meriterande för anställningen är:

 • God erfarenhet av flödescytometri.
 • God erfarenhet av mikroskopi.

Villkor
Anställningen är en visstidsanställning på heltid under 2 år med önskat startdatum den 1 oktober 2024, eller enligt överenskommelse. Anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Lund.

Anställningen är tidsbegränsad till minst två år, max tre år enligt kollektivavtal  om tidsbegränsad anställning som postdoktor (Arbetsgivarverket). En anställning som postdoktor är tänkt som ett inledande steg i karriären och som en möjlighet att ytterligare fördjupa och bredda forskningskompetens.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av projektet, hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer (inklusive tidigare självständiga projekt och tekniska färdigheter), samt dina forskningsintressen och framtida karriärplaner. CV – inklusive namn och kontaktinformation till två tidigare handledare. Komplett publikationslista (kan inkluderas i din CV).
Kopia av examensbevis (PhD diplom eller ekvivalent).

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-10-01 (eller enligt överenskommelse)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/2105
Kontakt
 • Mattias Collin, rekryterande chef, 0462220721
 • Pontus Nordenfelt, forskargruppschef, 0462228571
 • Sara Skogar, HR-partner, 0462224961
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-06-19
Sista ansökningsdag 2024-08-20
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb