Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Vid avdelningen för Socialmedicin och Global Hälsa (SMGH) arbetar vi med globala folkhälsofrågor inom utbildning, forskning och kapacitetsutveckling i samverkan med det globala samhället. Verksamheten är lokaliserad på institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö, och leds av Professor Anette Agardh. Avdelningen består av både forskare/lärare och administrativ personal.
Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.

Vi söker nu en biträdande forskare för en tidsbegränsad anställning.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet; Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av:

 • Undervisning vid mastersprogrammet i folkhälsovetenskap
 • Kursledning för kursen global hälsa och mänskliga rättigheter
 • Kurs-och programadministration inkluderande administrativ service till lärare och studenter vid det internationella mastersprogrammet i folkhälsovetenskap
 • Forskning inom områdena migration och hälsa, sexuell hälsa och mänskliga rättigheter.
 • Handledning av mastersstudenter 

Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella. Arbetsuppgifterna kan komma att innebära viss utlandsvistelse, om projektet så kräver.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

 • Doktorsexamen inom folkhälsovetenskap med inriktning mot migration och sexuell hälsa.
 • Erfarenhet av undervisning inom folkhälsovetenskap på avancerad nivå i en internationell utbildningsmiljö.
 • Erfarenhet av forskning inom området migration och hälsa.
 • Erfarenhet av kurs- och programadministration på avancerad nivå.
 • Mycket god förmåga att kunna uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har en god samarbetsförmåga samt tycker om att jobba i team. Vidare ska du tycka det är givande och intressant att arbeta i en mångkulturell miljö och med internationella samarbetspartners.

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av arbete i mångkulturell miljö.

Hänsyn kommer också att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom forskargrupperna samt bidra till deras framtida utveckling.

Villkor
Tjänsten är en särskild visstidsanställning (SÄVA) med omfattning 100%. Önskat startdatum är 2024-08-19. Anställningen sträcker sig fram tom 2025-01-31.

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis, publikationslista och en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete. Bifoga även kontaktuppgifter till referenser och andra dokument som du vill ska beaktas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-19
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/2164
Kontakt
 • Anette Agardh, forskargruppschef, professor, +4640391338
 • Jennie Berne, HR-partner, +4640391054
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-07-02

Tillbaka till lediga jobb