Medicinska fakulteten, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen 

Vid forskargruppen för Associativ inlärning bedrivs forskning inom motorisk inlärning och om minnen för kvantitativ information i nervsystemet. Vår forskning ligger i framkant inom klassisk betingning och inlärning av temporala intervall. Vi är en liten grupp som består av både forskande samt teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Biomedicinskt centrum i Lund.

Vi värnar vi om en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare.

Vi söker härmed en biträdande forskare för arbete med att studera inlärning av tidsintervall i nervceller. Anställningen är en tidsbegränsad anställning under 4 månader på 75% med önskat tillträdesdatum den 2024-09-10 eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. 

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss på Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Målet är att studera associativ inlärning, specifikt inlärning av tidsintervall, i lillhjärnans Purkinjeceller. Experiment och datainsamling ska göras med extracellulära elektroder in vivo och patch-clamp in vitro. I dina arbetsuppgifter ingår huvudsakligen att genomföra elektrofysiologiska experiment, analysera insamlad data samt att läsa och skriva vetenskapliga artiklar. Även andra arbetsuppgifter inom forskargruppen tillkommer som t.ex. underhåll av laboratoriemiljön och deltagande i gemensamma vetenskapliga aktiviteter. Konferensdeltagande utomlands kan komma att krävas ca 1 gång per år.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:
- Doktorsexamen i relevant ämnesområde
- Genomförd postdok i neurofysiologi

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har förmåga till att rapportera och kommunicera ditt arbete på ett tydligt sätt.

Meriterande för anställningen är:
-Bevisad expertis av neurofysiologiska studier med cellregistrering in vivo eller in vitro
- Bevisad expertis inom neurofysiologiska studier av associativ inlärning i lillhjärnans Purkinjeceller 

Övrigt

Anställningen är en särkild visstidanställning på 4 månader med önskad start 2024-09-10. Omfattningen är deltid 75%

Såhär ansöker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska/bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-09-10 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/2188
Kontakt
  • Anders Rasmussen, forskargruppschef, +46462220638
  • Sofia Sönnerstedt, HR Partner, +46462229876
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-06-20
Sista ansökningsdag 2024-07-04

Tillbaka till lediga jobb