Lunds universitet, LTH, Institutionen för immunteknologi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Om arbetsplatsen

Institutionen för Immunteknologi bedriver forskning inom livsvetenskaperna såsom immunologi, onkologi, och överkänslighet/allergi. De moderna lokalerna är belägna på Medicon Village där akademisk forskning bedrivs sida vid sida med privata företag och aktörer från sjukvårdssektorn. En rad viktiga infrastrukturer finns tillgängliga här, bland annat speciallaboratorier för spatial omik, masspektrometri, flödescytometri och antikroppsframställning, samt NBIS (National Bioinformatics Infrastructure Sweden). Tillämpningen av avancerade tekniker för att lösa komplexa biomedicinska utmaningar har bidragit till att institutionen ligger i framkant i flera forskningsområden och ett flertal spin-off bolag är också verksamma på Medicon Village.

Tjänstens inriktning ligger inom området immunonkologi, specifikt inom huvud- och halscancer, med särskild tyngdpunkt på studier av T-celler och myeloida celler i tumörmikromiljön.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter

Projektassistenten kommer att vara aktivt engagerad inom forskargruppen Dendritic Cell Immunobiology, som leds av Professor Malin Lindstedt. Forskningsmiljön är fokuserad på studier av komposition och funktion av immunceller i huvud- och halscancer, med målsättningen att förstå mekanismer inducerade av biologiska läkemedel och utveckla biomarkör-baserade metoder av relevans för precisionsmedicin. Arbetet innefattar avancerade analyser av både blodprov och tumörmaterial, och projekten kommer att genomföras i nära samarbete med Skånes universitetssjukhus.

Arbetsuppgifterna är huvudsakligen:

  • Spatial transkriptomanalys av paraffin-inbäddad vävnad med Xenium in situ platform.
  • Verifiering av proteinuttryck genom 7-plex immunfluorescence-mikroskopering.
  • Bioinformatisk analys av spatial data.
  • Hantering och analys av blodprov m.h.a spectral flödescytometri.
  • Sammanställning och rapportering av resultat.

Andra arbetsuppgifter som innefattas i tjänsten är allmäna arbetsuppgifter för att vidmakthålla laboratoriets grundfunktioner. Arbetet innebär många kontaktytor med både medarbetare på institutionen och externa samarbetspartners. Viss förändring av arbetsuppgifterna sker kontinuerligt för att anpassa dem till pågående forskningsprojekt.

Krav

Du som söker har:

  • Minst 240 hp inom utbildning såsom civilingenjörsutbildning i bioteknik, kemiteknik eller nanovetenskap på universitetsnivå med inriktning mot molekylärbiologi, läkemedelskemi eller motsvarande.
  • Du har utfört ett fördjupningsarbete/examensarbete om 30 högskolepoäng på avancerad nivå med relevans för ämnesområdet eller motsvarande, alt. förväntas avsluta detta före oktobers månads utgång, samt att då vara klar med utbildningens (Civ. ing., MSc eller motsvarande) samtliga moment.
  • God datorvana och erfarenhet av att arbeta med datorbaserad dokumentation och datorbaserade beräkningar.
  • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Övriga krav

Det är meriterande om du har:

  • Utbildning/kunskap och experimentell erfarenhet inom immunonkologi.
  • Utbildning/kunskap om myeloida cellers biologi i tumörmikromiljön.
  • Utbildning/kunskap inom bioinformatik
  • Kunskap/praktisk erfarenhet av användning av R och/eller Python.
  • Dokumenterad erfarenhet av statistisk analys och datahantering.
  • Praktisk dokumenterad erfarenhet av multiparametrisk vävnadsmikroskopering och spatial vävnadsanalys.
  • Erfarenhet av arbete med immunceller i steril miljö, utförande av antikroppsfärgningar och analys med hjälp av flödescytometri.

Du förväntas kunna arbeta strukturerat och noggrant, ta ansvar för dina arbetsuppgifter, ha förmåga att växla mellan arbetsuppgifter, ha god samarbetsförmåga, god förmåga att dokumentera dina experiment, och förmåga att anpassa ditt arbete efter verksamhetens behov.

Villkor

6 månaders projektanställning med start efter överenskommelse.

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt dina meriter matchar anställningen. Ansökan bör även innehålla CV, utbildningsbetyg eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/3384
Kontakt
  • Malin Lindstedt, +46462229256, malin.lindstedt@immun.lth.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362, st@st.lu.se
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366, sekocivil@seko.lu.se
Publicerat 2024-11-12
Sista ansökningsdag 2024-11-26
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb