Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för translationell medicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Kravprofil
Det är ett absolut krav att du har god erfarenhet inom tumörbiologisk forskning med zebrafisk och mus. Du ska ha dokumenterad erfarenhet (gärna doktorexamen) av självständigt arbete gällande både planering och experiment.

Sökande ska ha mycket goda kunskaper i engelska både i tal och skrift.

Arbetsuppgifter
Du kommer att odla tumörceller, genomföra Western blot analys, PCR-analys samt konfokalmikroskopi. Du kommer att arbeta med mus- och zebrafiskstudier. Vidare kommer du tillsammans med forskargruppen att sammanställa data och medverka i att skriva vetenskapliga artiklar.
Anställningsform PERMANENT_POSITION
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/657
Kontakt
  • Anita Sjölander, professor, +4640391168
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-02-27
Sista ansökningsdag 2018-03-13

Tilbake til ledige stillinger