Lunds universitet, Lunds Tekniska Högskola, Fysiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 350 anställda. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större centrumbildningar. Forskningen vid institutionen täcker ett brett spektrum av modern fysik. www.fysik.lu.se.

Fysiska institutionen söker nu en ekonomiadministratör med placering vid avdelningen för fasta tillståndets fysik. Vid avdelningen bedrivs en omfattande forskning centrerad kring olika aspekter av halvledarfysik, alltifrån materialvetenskap till olika tillämpningar inom elektronik, energi och medicin. Avdelningen leder också NanoLund - Lunds universitets stora tvärvetenskapliga forskningscenter kring nanovetenskap och nanoteknik. Renrumslaboratoriet Lund Nano Lab ingår i avdelningen och utgör en central och gemensam facilitet för framställning av material och komponenter på nanoskalan med 150 brukare inom och utom universitetet. Avdelningen har även ett starkt engagemang i grundutbildningen, inte minst inom civilingenjörsprogrammet “Teknisk Nanovetenskap” vid LTH. Avdelningen har ca 100 anställda och 30 gäster/studenter och har en omsättning på ca 130 MSEK. Miljön är mycket internationell med stor mångfald och många gäster. Du blir del av ett administrativt team på 4 personer bestående av ekonomer och forskningsadministratörer.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är inom ekonomiadministration, men innefattar även till viss del forskningsadministration. Arbetsuppgifterna inkluderar:

 • Fakturering (externt och internt)
 • Rapportering av mindre anslag och bidra vid rapportering av större anslag (tex EU-projekt)
 • Reseräkningar och arvoden
 • Inköp
 • Resebokningar
 • Diarieföring
 • Löpande administrativa uppgifter och service

Du kommer att jobba i nära samarbete med dina kollegor och kommer även att arbeta direkt mot avdelningens forskare och annan personal. 

Krav

 • Ekonomiutbildning, lägst gymnasiekompetens eller motsvarande.
 • Aktuell yrkeserfarenhet av ekonomiadministration.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du noggrann och strukturerad. Du har även en god administrativ och organisatorisk förmåga. För att lyckas väl i arbetet krävs det att du är serviceinriktad, har stor ansvarskänsla och bidrar till gruppens arbete.

Övriga meriter:

 • Ekonomiutbildning med inriktning mot redovisning.
 • Tidigare yrkeserfarenhet av ekonomiadministration inom Lunds universitet.
 • Stor erfarenhet av olika administrativa system och excel.
 • Kunskap om Lunds universitets organisation, administrativa system och regelverk.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du tycker om att arbeta i team, har god samarbetsförmåga, men är samtidigt van att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har intresse av att arbeta i en internationell miljö med stor mångfald och har god kommunikationsförmåga. Hänsyn kommer även tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen.

Villkor Tidsbegränsad anställning, 100 %, under 6 månader med start snarast möjligt.

Instruktioner för ansökan Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

 

Anställningsform TEMPORARY_POSITION_3_6
Anställningen avslutas 2018-11-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1557
Kontakt
 • Anneli Löfgren, forskningsadministrativ chef, 046-2228499, anneli.lofgren@ftf.lth.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-05-09
Sista ansökningsdag 2018-05-23

Tilbake til ledige stillinger